18:40:29 04.04.2020
 
Stiri

Vicepreședintele PD, despre DEMISIA președintelui Curții Constituționale: „A decis să-și asume tot acest foc pentru a salva instituția. Din păcate, aceste precedente ne vor costa foarte scump”

Politică 21.06.2019 10:05 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele PD, despre DEMISIA președintelui Curții Constituționale: „A decis să-și asume tot acest foc pentru a salva instituția. Din păcate, aceste precedente ne vor costa foarte scump”


Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari consideră că demisia președintelui Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, este rezultatul „presiunii publice” care s-a exercitat asupra lui, dar nu numai asupra acestuia. „Dumnealui a decis să-și asume tot acest foc pentru a salva instituția Curții Constituționale”, a declarat democratul la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Potrivit lui, inițial și președintele Igor Dodon, și liderii politici Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi recunoscut drept termen limită de formare a majorității parlamentare data de 7 iunie, însă nu se știe de ce a doua zi retorica acestora s-a schimbat.

Citește și: Curtea Constituțională rămâne FĂRĂ conducere: Mihai Poalelungi a anunțat că pleacă

„Acum este evident că a existat o presiune foarte puternică din exterior. Eu cred că nu mai sunt dubii în acest sens”, consideră democratul.

Totodată, Vladimir Cebotari spune că anterior nu a existat o practică în care CC să-și revizuiască propriile decizii. Democratul spune că acest lucru s-a întâmplat după ce PDM a predat în mod pașnic puterea, iar președintele Igor Dodon și prim-ministra Maia Sandu au făcut mai multe solicitări dure Înaltei Curți să-și revizuiască propriile decizii.

„Din cauza acelei presiuni pe care a avut-o asupra sa, Curtea a cedat. Respectiv, probabil, instanțele noastre, Curțile noastre nu au suficientă independență, dacă acceptă presiunea politicului din exterior”, spune politicianul.

În opinia lui, precedentele care se creează acum constituie un pericol extrem de mare.

„Această demitere a funcționarilor doar pentru că nu împărtășesc aceleași viziuni politice, această presiune asupra Curții Constituționale doar din simplul motiv că nu place hotărârea care a fost emisă creează precedente după care de fiecare dată politicul să intervină și după propriul plac să schimbe persoanele din funcții care se consideră cu inamovibilitate și imunitate superioară. Din păcate, aceste precedente ne vor costa foarte scump și acești politicieni care fac astfel de presiuni, din punctul meu de vedere, fac acțiuni negândite și iresponsabile”, a declarat Vladimir Cebotari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md