21:04:40 28.09.2020
 
Stiri

Mihai Poalelungi și-a găsit un NOU SERVICIU. Cu ce ocupă fostul șef al Curții Constituționale, care în luna iunie curent a adoptat mai multe decizii CONTROVERSATE

Social 12.12.2019 14:40 Vizualizări2091 Autor: Ziarul National
Mihai Poalelungi și-a găsit un NOU SERVICIU. Cu ce ocupă fostul șef al Curții Constituționale, care în luna iunie curent a adoptat mai multe decizii CONTROVERSATE


Fostul președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, care în luna iunie curent, alături de colegii săi judecători, a adoptat mai multe decizii controversate pe care tot ei le-au anulat în scurt timp, va activa în calitate de avocat.

O decizie în acest sens a fost luată, pe 10 decembrie, de către Comisia de licențiere a profesiei de avocat, informează bizlaw.md.

Astfel, fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură.

Citește și: Curtea Constituțională, FĂRĂ judecători: Magistrații DEMISIONEAZĂ in corpore

Norma legală stabilește că persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin zece ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror sunt scutite de efectuarea stagiului  profesional şi de examenul de calificare dacă, în termen de șase luni după demisia din funcţie, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat. De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.

Citește și: DOC // Comisia pentru elucidarea tentativei de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul CC și al Procuraturii Generale, BOICOTATĂ de foștii judecători Poalelungi, Gurin, Apolschi, Zaporojan, Băieșu și Reșetnicov

Mihail Poalelungi a fost numit judecător la Curtea Constituțională la începutul anului 2018, după ce a deținut pentru două mandate consecutive funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Mihai Poalelungi a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Strasbourg, Franţa și arbitru la Curtea Internaţională de Conciliere şi Arbitraj de pe lângă OSCE. Mihai Poalelungi este doctor habilitat în drept și este autor a mai multor lucrări științifice.

Citește și: Societatea civilă din R. Moldova solicită DEMISIA judecătorilor de la Curtea Constituțională, responsabili de declanșarea crizei politice de la începutul lunii iunie 2019

Citește și: Curtea Constituțională rămâne FĂRĂ conducere: Mihai Poalelungi a anunțat că pleacă

Din funcția de președinte al Curții Constituționale, Mihail Poalelungi și-a dat demisia în iunie 2019, în urma presiunilor publice făcute la adresa judecătorilor Înaltei Curți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md