17:47:00 05.07.2020
 
Stiri

VECINĂTATE // 12,5 MILIOANE de euro de la UE pentru Poliția din R. Moldova și România: Până în 2022 vor fi renovate zece sectoare de Poliție din stânga Prutului

Social 05.08.2019 15:38 Vizualizări1058 Autor: Ziarul National
VECINĂTATE // 12,5 MILIOANE de euro de la UE pentru Poliția din R. Moldova și România: Până în 2022 vor fi renovate zece sectoare de Poliție din stânga Prutului


Autoritățile din R. Moldova și România vor lansa o platformă securizată pentru schimbul de date între structurile polițienești din România și Republica Moldova, grație unui proiect finanțat de UE.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) și cel al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției și cel al Poliției de Frontieră din România, au statut de beneficiari ai proiectului „Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova” începând cu luna iunie curent.

Proiectul în valoare de 12,5 milioane euro este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și va fi implementat în perioada anilor 2019 - 2022.

Printre obiectivele proiectului se numără renovarea a zece sectoare de poliție din cadrul Inspectoratelor de poliție în localitățile Edineț, Râșcani, Ungheni, Hâncești, Leova și Cahul, construcția unui sediu pentru trei subdiviziuni operative ale IGP, îmbunătățirea actului de intervenție a polițiștilor prin procurarea de echipamente performante, dar și lansarea unei platforme securizate pentru schimbul de date între structurile polițienești din România și Republica Moldova.

De asemenea, proiectul prevede modernizarea condițiilor de muncă pentru angajații Poliției și perfectarea cadrului juridic și practic prin desfășurarea instruirilor regulate a angajaților Poliției și Poliției de Frontieră din Republica Moldova de comun cu colegii de profil din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md