04:32:35 04.12.2023
Stiri

Veaceslav Platon: „Dețin documente despre implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului”. Ce spune despre Gofman și Iaralov

Anticorupție 25.07.2016 15:34 Vizualizări21086 Autor: Ziarul National
Veaceslav Platon: „Dețin documente despre implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului”. Ce spune despre Gofman și Iaralov newsmaker.md


Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon confirmă că furtul din sistemul bancar moldovenesc a intrat în vizorul organelor de drept din SUA și câteva state europene.

Mai mult de atât, în SUA ar fi fost pornită și o cauză penală pe acest fapt, iar acest lucru îl îngrijorează pe Vlad Plahotniuc.

Totodată, Platon dezvăluie ce tangențe are el cu Banca de Economii și de ce Vlad Plahotniuc a pornit acum o vânătoare împotriva lui.

„Eu și partenerii mei am achiziționat acțiuni de la BEM. Am cumpărat aceste acțiuni de la Vlad Plahotniuc, inclusiv acțiunile pe care el le-a furat la Țopi, iar eu le-am vândut apoi lui Șor, în 2013. Le-am vândut pentru că asupra mea, dar mai ales asupra partenerilor mei, erau exercitate presiuni din partea guvernării, din partea organelor de drept. Noi am fost nevoiți să le vindem”, a declarat Platon într-un interviu pentru portalul anticoruptie.md.

Platon respinge că ar fi contractat, direct sau prin interpuși, credite de la BEM, dar pretinde că deține mai multe documente care demonstrează implicarea lui Plahotniuc în jaful secolului din sectorul bancar moldovenesc.

„Există foarte multe probe indirecte. Oameni care umblau și făceau tot felul de lucruri din numele lui, demnitari de stat, cum ar fi fosta conducere a Băncii Naționale, conducătorii unor întreprinderi de stat care, cu două săptămâni înainte de falimentul băncii, au fost obligate să transfere depozitele la BEM. Toate acestea indică, direct sau indirect, asupra implicării lui Plahotniuc. Încercările lui de acum de a da vina pe unii sau pe alții este un show, ușor de înțeles pentru orice persoană care gândește rațional. Cea mai importantă grijă a lui în prezent este să reușească să-și facă președinte de republică o persoană loială și să mai stea la guvernare doi ani. Nimic mai mult”, susține el.

Cât privește implicarea lui Iaralov în furtul de la BEM, Platon susține că acesta a participat nemijlocit.

„El nu a inventat nimic, nu este nici un fel de „creier” al jafului. El lucrează pentru Plahotniuc, este un manager angajat și execută ceea ce i se spune”, pretinde Platon.

Potrivit lui, de persoana lui Vlad Plahotniuc se interesează nu numai organele de drept din Statele Unite, dar și cele dintr-un șir de state din Europa.

„Din câte știu eu, dosarul din SUA există”, a spus businessmanul, precizând că în viitorul apropiat urmează și el să depună mărturii în aceste dosare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md