06:21:53 14.06.2024
Stiri

Valeriu Lazăr se ia de capul CORUPȚILOR din Ministerul Economiei

Anticorupție 16.04.2014 16:34 Vizualizări1873 Autor: Galina Munteanu
Valeriu Lazăr se ia de capul CORUPȚILOR din Ministerul Economiei


Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a semnat două ordine care au menirea să sporească eficienţa implementării legislaţiei în vigoare cu privire la conflictul de interese şi acţiunile anticorupţie în cadrul Ministerului Economiei şi instituţiile subordonate.

Astfel, unul dintre ordine prevede că angajaţii ministerului şi ai instituţiilor subordonate sau monitorizate vor informa conducătorii lor ierarhic superiori, în termen de trei zile, despre apariţia unei situaţii de conflict de interese. Mai mult, funcționarii vor trebui să anunțe dacă au primit din partea organizației publice în care activează bunuri ori bani, credite garantate de stat ori de autoritatea administraţiei publice locale sau o comandă de achiziţie publică.

Sesizarea trebuie să fie depusă la Direcţia juridică a Ministerului Economiei сare, după ce o va înregistra într-un Registru separat de evidenţă a informaţiilor cu privire la conflictul de interese, trebuie să o transmită destinatarului nu mai târziu de o zi lucrătoare de la depunere. Conducătorii autorităţilor administrative, instituţiilor publice aflate în subordinea sau monitorizate de Ministerul Economiei vor fi obligate să ducă o evidență a cazurilor de sesizare a situaţiilor de conflict de interese.

Un alt ordin semnat de ministrul Economiei vizează aprobarea Regulamentului privind avertizorii de integritate în cadrul Ministerului Economiei. Documentul prevede că funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special, care au aflat despre un caz de corupție, au dreptul să-l comunice și să le fie asigurată protecția, document care urmărește executarea unei hotărâri de Guvern aprobate în luna septembrie 2013.

Angajatul care a făcut avertizarea cu bună-credinţă nu va fi sancţionat disciplinar.


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md