14:44:12 03.10.2023
Stiri

Un stat din UE ar putea oferi câte 500 de EURO cetățenilor pentru a impulsiona procesul de vaccinare! Cine poate obține banii

Actualitate 13.07.2021 19:59 Vizualizări2203 Autor: Ziarul National
Un stat din UE ar putea oferi câte 500 de EURO cetățenilor pentru a impulsiona procesul de vaccinare! Cine poate obține banii


În Germania se propune plata, inclusiv retroactivă, pentru cei vaccinați, pentru a da un impuls campaniei de vaccinare, care în acest moment trenează. Îngrijorările legate de varianta Delta îi fac pe specialiști să ceară stimulente pentru cei care refuză să se vaccineze.

Germania este departe de a atinge procentul de 85% din populație imunizată cu două doze de vaccin.

În lupta pentru imunitatea de turmă, economista comportamentală prof. Nora Szech din Germania recomandă stimulente financiare.

Ea este de părere că imunitatea efectivă nu poate fi atinsă cu alte mijloace.

Trebuie precizat că, în Germania, campania de vaccinare își pierde din viteză. Aproape 40% dintre germani au fost deja vaccinați de două ori.

Dar, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Delta, deosebit de contagioase, se recomandă o rată de vaccinare de 85%, care presupune o mai mare disponibilitate de vaccinare din partea populației.

Pentru a reduce decalajul, discuția despre posibilele stimulente pentru cei care refuză vaccinarea devine tot mai prezentă.

Abordările similare din SUA, Grecia sau Elveția variază de la bere gratuită, bonuri de telefonie mobilă, alte gratuități, până la bilete pentru o loterie de vaccinare de un milion de dolari.

Profesorul economist comportamental Nora Szech de la renumitul Institut de Tehnologie Karlsruhe (KIT) și colega ei Marta Serra-Garcia de la Universitatea din San Diego au examinat modul în care stimulentele financiare ar putea spori disponibilitatea de vaccinare.

Într-un interviu pentru Merkur.de, Szech explică cât de mare ar trebui să fie un posibil bonus de vaccinare și cât de eficiente sunt loteriile .

„Ne-am uitat la diferite facilități și la plăți monetare. Ambele funcționează. Mai ales persoanele mai puțin educate, care sunt deosebit de expuse riscului de Covid-19, sunt vizate de astfel de stimulente.

Pentru 500 de euro s-ar vaccina

La 100 de euro, 80 la sută din toți adulții sunt gata să fie vaccinați. Pentru 500 de euro este aproape 90 la sută.”, a explicat Nora Szech.

„Alocația pentru cheltuieli ar trebui plătită tuturor celor care au fost vaccinați – inclusiv retrospectiv. Potrivit Institutului Ifo, valoarea socială a vaccinării este de 1500 de euro. Ar trebui să oferim cel puțin o parte din asta oamenilor. 500 de euro ar fi doar o treime, dar pentru majoritatea oamenilor sunt mulți bani. Ar trebui să plătim asta”, a adăugat economistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md