03:14:14 25.09.2018
 
Stiri

Un INVESTITOR privat va moderniza gările și stațiile auto din R. Moldova. Investiții de 200 de milioane de lei și concesionarea gărilor timp de 25 de ani

Economie 12.09.2018 17:42 Vizualizări1010 Autor: Ziarul National
Un INVESTITOR privat va moderniza gările și stațiile auto din R. Moldova. Investiții de 200 de milioane de lei și concesionarea gărilor timp de 25 de ani

Cele 30 de filiale ale Î.S. „Gările și Stațiile Auto” din R. Moldova urmează a fi renovate în următorii ani, iar lucrările de modernizare vor fi efectuate în baza unui parteneriat public-privat. O hotărâre privind obiectivele, condițiile parteneriatului, precum și cerințele generale ce țin de selectarea partenerului privat au fost aprobate astăzi de Executiv.

Proiectul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto” și a bunurilor necesare prestării acestor servicii.

Partenerul privat urmează să efectueze investiții din surse proprii de aproximativ 200 de milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții, procurarea de echipamente și tehnologii IT de ultima generație.

„În același timp, drept contraprestație pentru operarea unor servicii publice, partenerul privat va transfera anual în bugetul de stat aproape 5 milioane de lei, cu asigurarea unei creșteri anuale de 5% a acestui indicator. Estimativ, în 25 de ani, în bugetul de stat vor ajunge circa 250 de milioane de lei”, se arată în nota informativă.

În urma implementării proiectului, activitatea filialelor Î.S. „Gările şi Stațiile Auto” va fi eficientizată prin diversificarea activităților gestionate de întreprindere, dar și asigurarea unei deserviri calitative și în condiții de siguranță a pasagerilor, mai spun autoritățile.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md