21:38:02 18.01.2020
 
Stiri

Un post de televiziune din Chișinău a fost lăsat FĂRĂ transmisiune prin satelit

Social 08.04.2016 14:15 Vizualizări1397 Autor: Galina Munteanu
Un post de televiziune din Chișinău a fost lăsat FĂRĂ transmisiune prin satelit


Postul de televiziune TV7 a fost lăsat de către Compania TDB – service, care prestează servicii de difuzare a semnalului tv prin rețeua de satelit, fără transmisiune prin satelit. Fără ca să-și motiveze decizia, compania a încetat să-și îndeplinească obligațiunile contractuale cu TV7.

Astfel, din această cauză, telespectatorii din o bună parte din teritoriul R. Moldova nu mai pot privi emisiunile și programele acestui post de televizine.

Conducerea TV7 susține că aceasta nu este altceva decât o „comandă politică și o nouă presiune asupra postului TV7, a cărui politică redacţională nu este pe placul actualei puteri”.

„Apare o întrebare serioasă: de ce dintre toate posturile tv şi radio moldoveneşti (STS, Super TV), difuzate anterior prin acest satelit, despre posibilele probleme cu retransmiterea a fost avertizat, cu câteva zile înainte de deconectare, doar postul TV7. Este curios şi faptul că posturile STS şi Super TV, dar şi compania TDB-service, până nu demult au aparţinut aceluiaşi proprietar. Precizăm că TDB-service a anunţat despre problemele cu transmiterea prin satelit, după vânzarea la începutul acestui an a posturilor tv STS şi Super TV unor persoane din anturajul prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Echipa redacţională a postului TV7 se arată convinsă că acest fapt nu este întâmplător. Apare o întrebare rezonabilă – despre ce concurenţă loială pe piaţa media poate fi vorba? Este evidentă presiunea asupra mijloacelor de informare în masă incomode”, se arată într-o declarație a postului de televiziune.

Potrivit sursei citate, acesta nu este singurul caz în care asupra postul tv se fac presiuni.

„Postul de televiziune TV7, care din prima zi a existenţei sale a fost finanţat doar din banii câştigaţi pe cont propriu, producând un produs TV competitiv, constată că astăzi s-a produs monopolizarea pieţei de publicitate TV, iar în acest mod se fac presiuni asupra posturilor tv care sunt incomode puterii, televiziuni ce au punctul lor de vedere asupra evenimentelor ce au loc în ţară”, se mai precizează în declarația postului de televiziune.

Aceștia cheamă comunitatea jurnalistică, organizaţiile publice de profil, dar şi partenerii de dezvoltare ai R. Moldova să atragă o atenţie sporită asupra situaţiei din jurul postului TV7 şi să nu permită distrugerea „rămăşiţelor presei independente de pe piaţa media a R. Moldova”.

Directorul general al Companiei „Dixi Media”, din care face parte TDB – service, Dan Lozovanu, nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile. Telefonul mobil al acestuia este deconectat, iar la cel fix ni s-a răspuns că nu este la serviciu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md