01:34:39 13.07.2020
 
Stiri

Un nou caz „Pădurea Domnească”?

Social 03.12.2013 10:39 Vizualizări4298 Autor: Mariana Rață
Un nou caz „Pădurea Domnească”?


Un incident similar celui de la vânătoarea din 23 decembrie 2012 din Rezervația naturală „Pădurea Domnească” se poate repeta oricând. De această părere este directorul Agenției „Moldsilva”, Ștefan Chitoroagă.

Într-un interviu acordat portalului „Moldova Curată”, Chitoroagă explică faptul că regulamentul care există în prezent creează haos la vânătoare. „Procesul este foarte prost gestionat. Trebuie să trecem la standardele europene. Acolo vânătoarea se organizează altfel. Nu e tot haosul ca la noi. Astăzi nimeni nu poate garanta că un incident similar celui din „Pădurea Domnească” nu se mai poate întâmpla și în altă parte. Gonașii aleargă în față, în apropiere de vânat. Vânătorii pot accidental să îi rănească. Este regretabil ce s-a întâmplat la acea vânătoare, dar acest lucru se poate întâmpla oricând și oriunde la noi”, a precizat Chitoroagă.

Funcționarul a explicat și motivul pentru care nu au fost concediați angajații rezervației implicați în „vânătoarea domnească” la care a fost ucis din imprudență un om de afaceri.

„Unii angajați au fost suspendați. Dar, spre exemplu, în cazul șefului rezervației, Denis Eremciuc, există o decizie judecătorească de repunere în funcție. Nu pot să nu respect decizia judecătorească. Ceilalți rămân suspendați până la decizia judecății. Eu personal, dacă aș fi într-o situație similară, nu aș avea curajul să rămân la locul de muncă. Aș pleca de bunăvoie și nu aș mai căuta să umblu prin judecată încercând să mă restabilesc”, a menționat Chitoroagă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md