23:39:38 15.01.2021
 
Stiri

DOC // Fostul procuror general Valeriu Zubco AMENINȚĂ Ziarul NAȚIONAL cu judecata

Social 21.01.2020 09:35 Vizualizări3117 Autor: Ziarul National
DOC // Fostul procuror general Valeriu Zubco AMENINȚĂ Ziarul NAȚIONAL cu judecata


Fostul procuror general, Valeriu Zubco, cel care a plecat de la Procuratura Generală în ianuarie 2013, după vânătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu o crimă, amenință redacția Ziarului NAȚIONAL cu judecata, fiind nemulțumit de o știre publicată recent pe portalul nostru cu referire la materialele Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) București, transmise la Chișinău.

În acea știre, publicată în baza unei investigații realizate de colegii de la realitatea.md, se arăta că un dosar de 15 volume, care a fost inițiat de către DIICOT și a fost transmis la Procuratura Anticorupție din Chișinău pe 24 septembrie 2019, a dispărut. DIICOT a confirmat că a trimis materialele în R. Moldova.

„În acest dosar ar figura numele unor ex și actuali procurori cunoscuți, cum ar fi Valeriu Zubco, Eduard Harunjen sau Boris Poiată, fiind demonstrat cu lux de amănunte cum aceștia ar fi primit „otkat” 10 la sută din suma creditelor obținute din BEM, prin compania off-shore „Kelway Trading din Panama”, pentru a nu impune să fie întorși banii furați și pentru a oferi protecție”, a scris ziarulnational.md, cu referire la sursa citată.

Realtatea.md i-a contactat pe cei vizați în text pentru a comenta acuzațiile, dar Valeriu Zubco le-a oferit colegilor un răspuns evaziv, afirmând că „nu are încredere în mass-media” și de aceea nu vrea să discute cu jurnaliștii.

CITIȚI și DOC // Materiale DIICOT, DISPĂRUTE la Chișinău: Doi foști procurori generali ai R. Moldova ar fi primit zeci de mii de euro de la firme off-shore, pentru a nu-i trage la răspundere pe cei care au luat credite neperformante de la BEM

Acum, fostul procuror general Valeriu Zubco ne solicită să dezmințim informația, pe motiv că l-am fi „defăimat”, iar „toate cele conținute în textul publicațiilor reclamate cu referire la persoana lui Valeriu Zubco nu corespund adevărului, deoarece acesta nu a primit sume între 5 000 de euro și 50 000 de euro de la compania „Kelway Trading” din Panama în genere, precum nici de la orice alte companii vizate prin publicația reclamată”.

CITIȚI și Zubco, prins cu minciuna în Parlament
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


macar 21.01.2020 16:09

Mafiotul dodon si justitiemafiot

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md