22:20:03 22.09.2019
 
Stiri

Pensiuni, spații pentru camping și parcare, în Rezervația „Pădurea Domnească”

Turism 06.09.2013 17:44 Vizualizări3055 Autor: Stela Mihailovici
Pensiuni, spații pentru camping și parcare, în Rezervația „Pădurea Domnească”
În următorii doi ani, în Rezervația Naturală de Stat „Pădurea Domnească” va fi deschisă o adevărată bază de odihnă, cu toată infrastructura necesară. Vor fi construite trei pensiuni cu o capacitate de 63 de locuri, va fi amenajată o parcare și mai multe spații cu toate condițiile necesare pentru camping. De asemenea, aici va fi deschis un centru de informare a turiștilor și va fi ridicată o belvedere de unde vizitatorii vor putea să admire zimbrii din rezervație.

Dezvoltarea turismului în regiune va fi posibilă grație implementării proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADRN) la solicitarea Consiliului Raional Glodeni.

„Să vedeți că această perlă va atrage investiții foarte și foarte interesante în următorii 5-7 ani, după ce va fi construită infrastructura necesară. Anume astfel de destinații atrag turiști care nu trăiesc în Republica Moldova", a menționat directorul ADRN, Ion Bodrug.

Pentru implementarea proiectului turistic în Rezervația Naturală  „Pădurea Domnească” vor fi alocate cinci milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare. Pentru lucrările efectuate în 2013, a fost aprobată alocarea a 766,8 de mii de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md