22:40:28 27.09.2021
Stiri

Un fost vicepreședinte al Curții de Conturi enumeră „păcatele” Marianei Durleșteanu, candidata socialiștilor la funcția de premier, pe când aceasta lucra la Guvern: „Lista fraudelor poate fi prelungită”

Actualitate 15.02.2021 11:29 Vizualizări4836 Autor: Ziarul National
Un fost vicepreședinte al Curții de Conturi enumeră „păcatele” Marianei Durleșteanu, candidata socialiștilor la funcția de premier, pe când aceasta lucra la Guvern: „Lista fraudelor poate fi prelungită”


Facilități fiscale pentru „Moldovagaz” sau „Bemol”, privatizări dubioase și renumita taxă de 9 euro de la Aeroport ar fi doar câteva dintre acțiunile reprobabile ale Marianei Durleșteanu, candidata socialiștilor la funcția de premier, pe când aceasta activa în Guvernul comuniștilor alături de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon.

Fostul vicepreședinte al Curții Constituționale, Tudor Șoitu, crede că Durleșteanu este candidata lui Dodon, Greceanîi, dar și a lui Veaceslav Platon la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

CITIȚI și DOC // DECLARAȚIE: „Durleșteanu NU poate fi înaintată ca prim-ministru”. Cum scoteau la privatizare Greceanîi, Dodon și Durleșteanu compania „Air Moldova” și hotelul „Codru” în anul 2008

Într-o postare pe Facebook, Șoitu enumeră mai multe decizii dubioase luate inclusiv de către Mariana Durleșteanu pe când aceasta își primea salariile din bugetul de stat.

„1) Voi, trei crai ai blocului economic guvernamental (Zinaida Greceanîi, Igor Dodon, Mariana Durleșteanu), ați semnat Hotărârea Guvernului nr.1 260 din 12.11.2008, publicată în M/O din 14.11. 2008, nr.204-205., prin care ați dispus privatizării bunurile proprietăți de stat:

a) întreprinderea de stat Compania aeriană „AIR MOLDOVA";

b) întreprinderea de stat Complexul Hotilier „Codru".

Fără o analiză economică a necesității și esenței acestei înstrăinări. Mai mult, doar taxele portuare de 9 euro/persoană la ,,AIR MOLDOVA" generau anual, în funcție de fluxul pasagerilor, peste 20 de milioane de euro ( unde se rătăceau aceste surse, stimată doamnă Durleșteanu?).

2) Tot voi, cei trei menționați, ați venit cu o decizie superficială de a acorda facilități fiscale companiei „Bemol" în valoare de peste 200 de milioane de lei și aceste facilități au fost acordate. (De văzut Legea nr.7-xv din 17.02.2005 cu privire la Acord).

3) În cadrul aceluiași Acord, în anul 2008 ați decontat de la bugetul de stat peste 800 milioane de lei pentru construcția căii ferate Cahul-Giurgiulești, care până în prezent nu este dată în exploatare. Pe acest caz este pornită o cauză penală.

4) Tot de către voi, această gașcă, a fost administrat procesul de amnistie fiscală, conform căruia doar S.A. „ Moldovagaz" i-au fost iertate ilegal datorii la bugetul public național în mărime de peste un miliard de lei”, a enumerat Tudor Șoitu.

CITIȚI și Socialiștii sunt SIGURI că Maia Sandu va fi OBLIGATĂ de CC s-o înainteze pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier: „Argumentarea de ieri a președintelui se referă la candidatul pentru funcția de premier și nu la DEPUTAȚI”

Potrivit fostului vicepreședinte al Curții de Conturi, „lista fraudelor poate fi prelungită”, însă cele enumerate ar fi „suficiente” pentru ca Mariana Durleșteanu să mai pretindă a se întoarce la Guvern pentru a administra treburi publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md