09:28:15 24.09.2021
Stiri

DOC // DECLARAȚIE: „Durleșteanu NU poate fi înaintată ca prim-ministru”. Cum scoteau la privatizare Greceanîi, Dodon și Durleșteanu compania „Air Moldova” și hotelul „Codru” în anul 2008

Actualitate 12.02.2021 19:58 Vizualizări7508 Autor: Ziarul National
DOC // DECLARAȚIE: „Durleșteanu NU poate fi înaintată ca prim-ministru”. Cum scoteau la privatizare Greceanîi, Dodon și Durleșteanu compania „Air Moldova” și hotelul „Codru” în anul 2008


Mariana Durleșteanu „este candidatura mafiei Plahotniuc-Dodon-Șor, născută de Voronin” și „nu poate fi înaintată ca prim-ministru”.

Declarația îi aparține liderului Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă, potrivit căruia Guvernul condus de comunista Zinaida Greceanii în anii 2008-2009 era, de fapt, „Guvernul lui Plahotniuc”.

Dorin Chirtoacă a publicat și un document în susținerea acuzațiilor sale, mai exact o hotărâre de Guvern din anul 2008 semnată de premierul de atunci Zinaida Greceanîi, vicepremierul Igor Dodon și ministrul Finanțelor, Mariana Durleșteanu, prin care erau scoase la privatizare compania „Air Moldova” și hotelul Codru”.

„Pe 12 noiembrie 2008, Durleșteanu, ca ministru al Finanțelor, a contrasemnat, împreună cu Dodon, cel puțin o hotărâre de Guvern care era de fapt o hoție în favoarea lui Plahotniuc - privatizarea hotelului „Codru” și a „Air Moldova” ambele aparținând până astăzi respectivului.

Anterior, pe 22 octombrie 2008, aceste privatizări au primit aviz negativ din partea Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), proiect finanțat de UE, precum și de alți parteneri externi și asumat de Guvernul R. Moldova de atunci.

Cu toate acestea, Durleșteanu închide ochii și semnează în beneficiul lui Plahotniuc, iar Miniserul Finanțelor încasează o sumă de până la 4-5 ori mai mică față de prețul de piață, pe hotelul „Codru” și pe alte bunuri privatizate de Plahotniuc („Cafeneaua Parlamentului”, „Grădina Moldovei” (10 ha de pământ în Chișinău), „La Izvor” etc.), în aceeași perioadă”, amintește fostul primar al Chișinăului.

În opinia lui Dorin Chirtoacă, Mariana Durleșteanu nu poate fi înaintată la funcția de premier pentru că „nu doar asupra deputaților care au înaintat-o planează suspiciuni de corupție, dar și asupra ei”.

„Se știe că Plahotniuc îi răsplatea pe acei care îi ofereau servicii acumulând și dovezi în acest sens (este suficientă filmarea cu Dodon și punga cu bani) pentru a-i șantaja după. Faptul că Durleșteanu a acceptat, și dupa 13 ani, să reprezinte mafia în acest joc, ne duce cu gândul la faptul că fie este vulnerabilă în fața lor, fie le este datoare, dar în tot cazul nu îi poate refuza. Înaintarea Marianei Durleșteanu ca prim-ministru este totuna cu înaintarea lui Voronin, Plahotniuc, Dodon, Șor sau Greceanîi”, scrie Dorin Chirtoacă pe Facebook.

CITIȚI și Un fost PREMIER face dezvăluiri despre Mariana Durleșteanu, candidata lui Dodon la funcția de premier: „În ultimul timp stă cam pe tușă. Cred că ea a și inițiat această candidatură sau s-a autopropus într-o formă sau alta”

Menționăm că Mariana Durleșteanu a fost propusă joi la funcția de premier de către liderul socialiștilor Igor Dodon, iar în scurt timp s-au găsit și semnăturile necesare în favoarea acesteia din partea deputaților PSRM, ai Partidului Șor și transfugi democrați.

Președintele Maia Sandu a decis s-o desemneze repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, afirmând că în lista deputaților care au semnat în favoarea Marianei Durleșteanu sunt transfugi și deputați implicați în furtul miliardului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Polilogu 13.02.2021 15:07

Exact pe criterii de subevaluare a activelor, Dinu PATRICIU a intrat în posesia celui mai mare Complex petrochimic al României de la Midia , cel mai mare din sud estul Europei, Tranzacția a adus lui Patriciu 2 miliarde de euro ,ulterior fiind vîndută KazMunaiGaz.Litigiul cu statul român nici azi nu este rezolvat, între timp DINU PATRICIU decedînd ,faptul creînd multe complicații succesorale etc .

ION 14.02.2021 15:23

BRAVO DORINE ! Doar unioniștii sunt adevărați luptători pentru soarta țării și a poporului ! Celorlalți, semenii lui Dodon, Greceanii, Șor, Durleșteanu ș.a. nu le pasă, decăt de fundurile lor și averile acumulate în mod criminal.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md