23:28:18 22.07.2018
 
Stiri

Un deputat de la București SALUTĂ adoptarea Declarației prin care Parlamentul de la Chișinău CONDAMNĂ atacurile Rusiei la adresa R. Moldova

Politică 09.02.2018 13:20 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National
Un deputat de la București SALUTĂ adoptarea Declarației prin care Parlamentul de la Chișinău CONDAMNĂ atacurile Rusiei la adresa R. Moldova

Deputatul de la București Eugen Tomac, mâna dreaptă a fostului președinte al României Traian Băsescu, „salută și aplaudă” adoptarea Declarației politice prin care Parlamentul de la Chișinău condamnă atacurile Rusiei asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova.

„Cel de-al doilea stat românesc, R. Moldova, a adoptat ieri în Parlament, cu o largă majoritate de voturi, o declarație prin care condamnă în termeni foarte duri campaniile de propagandă și dezinformare prin mijloacele media de limba rusă din R. Moldova. Este cu siguranță o decizie mai mult decât necesară și care merită aplaudată!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Totuși, Tomac menționează că, dacă o astfel de declarație urma să fie adoptată acum 25 de ani, atunci partidele proruse nu aveau să aibă astăzi foarte mulți susținători.

„Mai important este că declarația produce efecte imediate, mai multe publicații și emisiuni în limba rusă urmând a fi interzise în stânga Prutului.

Rusia este expert cu o vastă experiență în dezinformare și manipulare prin mijloace media în multe state ale lumii. A confirmat-o chiar Putin. La o întrebare privind implicarea Rusiei în alegerile interne ale altor state, în special în cele din Statele Unite, Putin a răspuns fără să clipească, uimind întreaga audiență : „Întrebați-l pe Dodon, el știe mai bine”. Liderul de la Kremlin a dorit astfel să accentueze implicarea directă a Rusiei în alegerile prezidențiale de la Chișinău, atunci când Dodon a câștigat alegerile datorită voturilor cetățenilor care locuiesc în regiunea separatista transnistreană. În plus, acesta a fost susținut de toată presa de limba rusă, care domină piața media din R. Moldova”, a mai adăugat Tomac.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md