06:06:47 10.07.2020
 
Stiri

Un candidat la șefia CNA este convins că „ACUM” – PSRM au PARTAJAT instituțiile care ar trebui să fie independente: „Când se va declanșa „RĂZBOIUL” între aceste partide, fiecare parte o să-și scoată „armele” și o să înceapă să se bată”

Politică 02.08.2019 10:18 Vizualizări2529 Autor: Ziarul National
Un candidat la șefia CNA este convins că „ACUM” – PSRM au PARTAJAT instituțiile care ar trebui să fie independente: „Când se va declanșa „RĂZBOIUL” între aceste partide, fiecare parte o să-și scoată „armele” și o să înceapă să se bată”


Fostul director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Țărnă, care a candidat la șefia CNA și s-a clasat pe locul doi (după Ruslan Flocea n.r.) credea că acel concurs organizat de către Comisia juridică, numiri și imunități este „pe bune”, iar în timpul desfășurării acestuia a constatat că e vorba un concurs mimat, fiindcă funcția în cauză trebuia obligatoriu să le revină socialiștilor, conform înțelegerilor de partajare a funcțiilor dintre PSRM și „ACUM”.

„Am văzut acțiunile curajoase ale noii guvernări, declarațiile care au fost făcute și asta m-a făcut să cred că se organizează un concurs „pe bune”. Primele suspiciuni mi-au apărut atunci când comisia a prelungit concursul cu o săptămână, deși avea 10 candidați cu dosare complete înscriși în concurs”, a spus Cristina Țarină, într-un interviu acordat pentru DW, transmite deschide.md.

Aceasta a mai spus că din start „au existat semnale că socialiștii negociază cu aliații preluarea conducerii organelor de forță”.

„Nu era secret pentru nimeni. Și nu doar asupra organelor de forță cu subordonare politică, ci și a celor care ar trebui să fie independente de politic. Anume așa s-a declanșat și începutul sfârșitului alianțelor anterioare - atunci când s-au apucat să împartă pielea ursului care ar trebui să alerge liber prin pădure”, a comentat Cristina Țărnă.

Întrebată dacă sugerează că partidele de la guvernare și-au împărțit funcțiile de director la CNA și procuror general, Țărnă a spus că așa se zvonește.

„Cel puțin așa se zvonește - șeful CNA, în schimbul procurorului general. Nu știu dacă este vorba de procurorul general interimar sau de cel care urmează să fie numit”, a declarat Țărnă.

„Adică, dacă CNA a revenit socialiștilor - Procuratura îi va reveni blocului ACUM?”, a întrebat jurnalistul.

„Trăim această senzație! Dar la un moment dat, când se va declanșa „războiul” între aceste partide, iar probabilitatea ca acest lucru să se întâmpla este mare - fiecare parte o să-și scoată ”armele” și o să înceapă să se bată. Cineva se va bate prin CNA, iar altcineva prin procurorul general”, a adăugat Țărnă.

Fostul director adjunct al CNA a mai spus că nu cunoaște dacă există ori nu dosare pe numele președintelui Dodon, însă este convinsă că cei care se tem întotdeauna iau măsuri de precauție.

„Nu știu dacă există dosare. Eu nu am fost niciodată responsabilă de partea ce vizează urmărirea penală la CNA, ci de prevenție. Dar eu știu că întotdeauna încearcă să ia măsuri de precauție cel care are de ce să se teamă. Așa e firea omului. Eu nu știu dacă Igor Dodon are motive să sughițe atunci când la CNA se vorbește despre el, dar faptul că sunt tranzacționate funcțiile de procuror general și cea de șef al CNA - deci atunci când aceste funcții sunt partajate tacit între partide, e grav”, a mai spus Țărnă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Mircea 02.08.2019 12:11

Nici un fel de concurs nu a fost, simplu au impartit asa cum le place functiile, dezoligarhizarea se face prin investirea cumatrilor in functii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md