21:49:27 12.04.2021
 
Stiri

DOC // VACANȚA de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal, PRELUNGITĂ cu o săptămână. Când vor fi recuperate orele

Actualitate 03.03.2021 11:47 Vizualizări1160 Autor: Ziarul National
DOC // VACANȚA de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal, PRELUNGITĂ cu o săptămână. Când vor fi recuperate orele


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis astăzi prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial și liceal, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional.

Astfel, vacanța de primăvară a elevilor, programată inițial pentru perioada 5 - 8 martie, va fi prelungită cu 7 zile, până pe 15 martie 2021.

Recuperarea orelor se va efectua ulterior cu prezența fizică a elevilor, conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.

Totodată, MECC atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară, a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu.

Citește și: DECIS // Se ÎNCHID școlile din R. Moldova. Lecțiile vor fi EXCLUSIV ONLINE în toate instituțiile de învățământ. Persoanele care vor traversa frontiera R. Moldova vor fi OBLIGATE să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă ca diriginții de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanței de primăvară.

Amintim că procesul de studii în instituţiile publice și private de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior se desfășoară exclusiv online începând cu 1 martie curent din cauza escaladării situației pandemice în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md