17:30:33 17.05.2022
Stiri

Stoianoglo e gata să RENUNȚE la funcția de procuror general? Acesta spune că a obosit să mai fie HĂRȚUIT: „Puteau să-mi spună din START că nu vor să lucreze cu mine…”

Actualitate 16.11.2021 18:27 Vizualizări4987 Autor: Ziarul National
Stoianoglo e gata să RENUNȚE la funcția de procuror general? Acesta spune că a obosit să mai fie HĂRȚUIT: „Puteau să-mi spună din START că nu vor să lucreze cu mine…”


Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, susține că ar fi hărțuit în permanență de către actuala guvernare și că, de când Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a preluat puterea, dânsul nu a făcut altceva decât să riposteze „acțiunilor ilegale”. Declarația a fost făcută în această seară, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins demersurile avocaților privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din arestul la domiciliu.

Potrivit lui Stoianoglo, actuala putere, prin diverse metode și tertipuri, i-ar crea probleme zi de zi. În acest context, Stoianoglo consideră ilegală decizia Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), care a dispus ca un procuror să verifice dacă dânsul a dezvăluit ilegal materiale confidențiale din dosarul lui Viorel Morari, în cadrul conferinței de presă de pe 4 octombrie curent.

Citește și: Stoianoglo ar putea fi tras la RĂSPUNDERE, după ce a publicat detalii EXPLOZIVE din telefonul lui Viorel Morari. CSP a desemnat un procuror de la Procuratura Anticorupție pentru a investiga acțiunile procurorului general suspendat

„Prin diverse metode îmi tot creează probleme, pentru ca eu să mă gândesc în permanență cum să mă apăr. Ce am încălcat eu? De exemplu, examinează pretinsele încălcări în privința lui Viorel Morari. Ce treabă are acest dosar de îmbogățire ilicită cu discuțiile cu reprezentanții guvernării sau ONG-urilor? Nu există nicio tangență. Este o tactică de a nu mă lăsa în pace. Nu mi-au comunicat până acum nimic, dar nu m-ar mira dacă s-ar întâmpla anumite lucruri. Sigur că voi contesta decizia”, a precizat Stoianoglo.

Citește și: VIDEO, DOC // Detalii EXPLOZIVE din telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Procurorul general acuză din nou guvernarea: „Am devenit ȚINTA reprezentanților unor grupări criminale și politicieni”

Procurorul general suspendat mai spune că săptămâna viitoare trebuie deja să facă față unei sesizări depuse de fosta deputată Inga Grigoriu în privința dosarului expulzării ilegale a profesorilor turci.

Citește și: Procurorul general interimar a semnat DEMISIA lui Victor Plugaru, cel care a gestionat dosarul cu privire la expulzarea ILEGALĂ a profesorilor turci de la rețeaua de licee „Orizont”

„Ce, eu am examinat acest dosar? Dacă nu eram eu, atunci acest dosar nici nu ajungea în judecată. De fiecare dată inventează câte ceva, pentru ca să mă țină sub presiune în permanență. Eu pur și simplu știu că am dreptate”, a punctat sursa citată.

CITIȚI și VIDEO, FOTO // TULBURĂTOR: Cum au fost ridicați angajații de etnie turcă ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova. Țipete, plânsete și intervenții în forță

Pentru prima dată de la reținere, Stoianoglo a lăsat să se înțeleagă că putea ajunge la o înțelegere cu actuala guvernare și să demisioneze.

Citește și: Noi JUSTIFICĂRI ale lui Stoianoglo privind pedeapsa primită de Botnari. Procurorii ar fi obținut MAXIMUM ce se putea: „I s-ar fi dat un termen cu suspendare... E mai bine ca el să plătească amenda...”. Dosarul ar putea fi REEXAMINAT

„Eu înțeleg că nu voi putea lucra cu ei… Puteau să-mi spună… Litvinenco sau altcineva... că nu vor să lucreze cu mine. Posibil că eu… De două luni de când veniseră ei la putere eu, în loc să lucrez, veneam în fiecare dimineață la lucru și nu mă gândeam la altceva decât să resping atacurile lansate la adresa mea”, a adăugat Stoianoglo.

Citește și: DOC // Dovada că fostul director al SIS NU a fost condamnat nici măcar cu suspendare, iar procurorul general Stoianoglo ar fi ASCUNS acest lucru. Botnari s-a ales că o amendă de 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea profesorilor turci

Procurorul general suspendat a menționat că se va adresa la CtEDO, deoarece oamenii din justiția din R. Moldova ar fi „parcă zombați”. „În timpul apropiat cred că venim cu prima adresare și la CtEDO și vom cere examinarea cazului nostru în mod prioritar. După ce am văzut astăzi și acum două săptămâni, toată explicația noastră este că ei nu ascultă, nu aud oamenii care vin în fața justiției. Așa o impresie se creează că toți sunt zombați, nu știu de ce. Nu cred că așa justiție are viitor și cu regret, fiind procuror general timp de 1 an și 10 luni, cu mare regret nu am schimbat situația spre bine nici în cadrul Procuraturii, nici în cadrul justiției în general, în pofida faptului că am avut comunicări, înțelegeri, întâlniri, unde am explicat de multe ori poziția mea cu privire la activitatea și a procuraturii și a organelor de drept. Justiția trebuie să servească oamenii, statul, dar nu politicul și grupări de interese”, a spus Stoianoglo.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, se află în arest la domiciliu, după ce a fost reținut pe 5 octombrie curent, fiind cercetat penal pentru cinci capete de acuzare, inclusiv acțiuni pentru favorizarea unui grup criminal. Stoianoglo neagă acuzațiile și afirmă că se dorește înlăturarea sa de la conducerea Procuraturii Generale pentru a prelua controlul asupra instituției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md