21:33:50 16.01.2022
Stiri

Spicherul Grosu, UNICUL oficial de la Chișinău care vorbește deschis despre cât de toxică e PROPAGANDA RUSEASCĂ în R. Moldova: „Ei știu că noi știm și ei sunt de acord cu noi, chiar dacă nu o recunosc public”

Actualitate 08.12.2021 20:11 Vizualizări40463 Autor: Ziarul National
Spicherul Grosu, UNICUL oficial de la Chișinău care vorbește deschis despre cât de toxică e PROPAGANDA RUSEASCĂ în R. Moldova: „Ei știu că noi știm și ei sunt de acord cu noi, chiar dacă nu o recunosc public”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, speră că noua componență a Consiliului Audiovizualului va face ordine în audiovizualul din R. Moldova și va găsi ac de cojoc propagandei rusești care reprezintă o problemă pentru republica noastră.

„Noi avem două tipuri de propagandă. Este vorba de propaganda de import și ea vine din Rusia. Trebuie să recunoaștem așa cum este. Și ei știu că noi știm și ei sunt de acord cu noi, chiar dacă nu o recunosc public. Și avem propagandă locală. Eu foarte mult mizez, și cred că ei mă aud, pe noua componență a Consiliului Audiovizualului. Noi și colegii mei o să ascultăm atent ce trebuie și cât trebuie să investim, în ce trebuie să investim, ca să consolidăm forțele acestui Consiliu al Audiovizualului”, a declarat în această seară spicherul Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Oficialul moldovean a subliniat că în cadrul vizitelor sale peste hotare, inclusiv la Bruxelles, abordează problema propagandei și știrilor false.

„Noi suntem într-un război cu toți propagandiștii și mincinoșii, cu cei care produc știri false. Am primit asigurări de la oficialii Uniunii Europene că o să ne ajute cu diferite metodologii. Întâmplarea face că și alte țări au simțit pe pielea ce înseamnă propaganda, mai ales când vine vorba de combaterea pandemiei, criza energetică, când e vorba de oprirea violenței împotriva femeii. Eu foarte mult sper și o să ajutăm Consiliul Audiovizualului să se pună pe treabă. Totul să se facă conform legii. Dacă un post va rostogoli o minciună legată de vaccinare, criza energetică etc. , atunci trebuie să răspundă. Trebuie să avem o instituție funcțională, oameni cu caracter, care să spună că e vorba de o minciună. O dată va da avertisment, până la sancțiunea cea mai dură”, a punctat Grosu.

Președintele Parlamentului are mari așteptări și de la noul director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu.

„Mizez foarte mult și pe noua conducere a Companiei „Teleradio-Moldova”. Eu sper foarte mult că „Teleradio-Moldova” va deveni o instituție publică în adevăratul sens al cuvântului. Să se vorbească și despre bune, și despre rele, să se ofere spațiu de emisie pentru guvernare, dar și opoziție. Cel mai important să nu propage doar minciuni și să vorbească despre fel de fel de crize”, a conchis Igor Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md