15:02:03 15.08.2022
Stiri

Socialistul Alexandr Nesterovski s-ar putea RETRAGE din cursa pentru Primăria Bălți. Ion Ceban: „Ceea ce s-a întâmplat la Bălți este o INEPȚIE, o acrobație juridică inadmisibilă. Să fiu în locul lui Nesterovski, m-aș retrage din cursă”

Actualitate 07.12.2021 11:44 Vizualizări2354 Autor: Ziarul National
Socialistul Alexandr Nesterovski s-ar putea RETRAGE din cursa pentru Primăria Bălți. Ion Ceban: „Ceea ce s-a întâmplat la Bălți este o INEPȚIE, o acrobație juridică inadmisibilă. Să fiu în locul lui Nesterovski, m-aș retrage din cursă”


Primarul general al municipiului Chișinău, unul dintre liderii informali ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ion Ceban, s-ar retrage din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, dacă ar fi astăzi în locul fostului său coleg Alexandr Nesterovski.

Candidatul socialiștilor, clasat pe locul patru în primul tur al alegerilor locale noi de la Bălți, s-ar putea duela în turul II cu independentul Nicolai Grigorișin, după ce Marina Tauber (care a acumulat în primul tur aproape 48%) a fost exclusă din alegeri, iar candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci, care a obținut cel de-al treilea rezultat, s-a retras.

Potrivit lui Ceban, modul în care Comisia Electorală Centrală (CEC) a exclus-o pe Marina Tauber din alegeri, iar ulterior a suspendat turul II ar fi o acrobație juridică.

„Reprezentanții Promo-LEX au fost nedumiriți de ce s-a întâmplat la Bălți și cum s-a întâmplat. Am solicitat ca astfel de poziții să fie luate și de alte organisme. Am rămas un pic surprins de faptul că mai mulți experți altădată vocali au luat apă în gură, au dispărut organizațiile societății civile... Din punct de vedere juridic ceea ce s-a întâmplat este o inepție, o acrobație juridică absolut inadmisibilă în astfel de condiții. CEC-ul nu poate să facă ceea ce a făcut, deoarece nu este legal. Asta fără ca să susțin un candidat sau altul. Este un precedent foarte grav făcut în aceste luni de cei aflați la guvernare. Oamenii au dreptul să aleagă. Am văzut cum lucrează judecătoriile noaptea, cum lucrează CEC noaptea. Toate instituțiile statului au fost subjugate de actuala guvernare”, a menționat Ceban într-o emisiune de la Prime Tv.

În acest context, Ceban consideră că alegerile de la Bălți au fost compromise și nu mai pot fi reprezentative. Astfel, primarul consideră că fostul său coleg Alexandr Nesterovski ar trebui să se retragă din cursă.

„Nu am discutat despre acest subiect (cu reprezentanții PSRM). Decizia, cu certitudine, aparține candidatului respectiv (Nesterovski n.r.). În condițiile în care te expui public, dacă vreți părerea mea… eu m-aș retrage din această cursă. Pentru că nu putem neglija principiile statului de drept. Probabil că se va lua o decizie la nivel de partid, dar asta e opinia mea”, a adăugat acesta.

Primarul a acuzat că actuala guvernare ar fi capturat toate instituțiile, mai puțin Primăria Chișinău. „Să-și mai pună pofta în cui (în privința Primăriei Chișinău n.r.). E vorba de Procuratură, Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție, Teleradio-Moldova, unde au ajuns oameni de partid în funcție… Unde e acel deziderat, acea expresie din campanie despre transparență, democrație, meritocrație?”, a adăugat Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md