10:49:38 26.01.2021
 
Stiri

Socialiștii și democrații SFIDEAZĂ spicherul și premierul? Deputații din majoritatea parlamentară NU au venit la ședință să-l asculte pe Chicu: „Circ, obrăznicie și nesimțire”

Politică 02.04.2020 14:09 Vizualizări2576 Autor: Ziarul National
Socialiștii și democrații SFIDEAZĂ spicherul și premierul? Deputații din majoritatea parlamentară NU au venit la ședință să-l asculte pe Chicu: „Circ, obrăznicie și nesimțire”


Ședința de astăzi a Parlamentului nu a avut loc, pentru că socialiștii și democrații din majoritatea parlamentară nu au venit să asculte argumentele premierului Ion Chicu privind asumarea răspunderii de către Guvern pentru modificarea mai multor legi, inclusiv a bugetului de stat.

În sala de ședințe a Parlamentului au venit doar 39 de deputați din opoziție și președinta Zinaida Greceanîi, care a constatat „lipsa cvorumului” pentru audierea premierului Ion Chicu.

„Domnule prim-ministru, vă mulțumesc. Din păcate, Parlamentul nu s-a întrunit în ședință”, a spus Greceanîi, trădând o înțelegere prealabilă pentru un asemenea scenariu.

Șeful grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, a catalogat drept „circ” ceea ce s-a întâmplat astăzi în parlament, acuzând majoritatea parlamentară de „obrăznicie” și „nesimțire”.

Și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a remarcat „bătaia de joc” față de cetățenii R. Moldova din partea socialiștilor și a democraților, afirmând că Guvernul Chicu a aprobat măsuri „antibusiness și clientelare”, invocând grija pe timp de pandemie.

CITIȚI și Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea pentru RECTIFICAREA bugetului de stat: 816 milioane de lei pentru susținerea populației R. Moldova pe timpul pandemiei de COVID-19

„Procedura angajării răspunderii, potrivit mai multor hotărâri ale Curții Constituționale, presupune în mod obligatoriu venirea prim-ministrului în Parlament și expunerea proiectului de lege. Atât timp cât acest element nu a fost respectat, exte un temei de neconstituționalitate a acestei decizii cu privire la această angajare a răspunderii și, implicit, a intrării în vigoare a legii”, a declarat deputatul PAS.

Deputatul Alexandru Slusari a opina că asumarea de răspundere a Guvernului în fața Parlamentului este „neargumentată”, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi în Legislativ denotă „dezmățul care caracterizează această coaliție Coronavirus” de la guvernare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md