05:00:17 04.06.2020
 
Stiri

Președinția R. Moldova susține că își va REDUCE CHELTUIELILE cu doar 3,5 milioane de lei: „Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat”

Politică 26.03.2020 12:56 Vizualizări1520 Autor: Ziarul National
Președinția R. Moldova susține că își va REDUCE CHELTUIELILE cu doar 3,5 milioane de lei: „Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat”


Președinția își va reduce cheltuielile cu 3,5 milioane de lei, iar banii vor fi redirecționați pentru combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou pe teritoriul R. Moldova.

„Pentru a depăși efectele provocate de criza COVID -19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât să putem direcționa o cât mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective. Acest lucru se va întâmpla și la nivelul Președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane de lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor, care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri”, a anunțat președintele Dodon.

Șeful statului a solicitat tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor.

„Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și prim-ministrul, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul. Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a conchis șeful statului.

Anterior, președintele Dodon a fost aspru criticat că a cerut un buget prea mare pentru Președinție în anul 2020 – circa 35 de milioane de lei sau de două ori mai mare decât în 2016, atunci când își începea mandatul de șef al statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Andrei 26.03.2020 18:26

E o mare ”pierdere” pentru preșidenție și pentro Dodon. Cu ce o să zboare la Moscova?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md