19:41:48 16.01.2018
Stiri

PAS și-a ales NOUA conducere: Orice alianță cu democrații, EXCLUSĂ

Politică 10.09.2017 14:32 Vizualizări6341 Autor: Ziarul National
PAS și-a ales NOUA conducere: Orice alianță cu democrații, EXCLUSĂ

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a ales, astăzi, în cadrul celui de-al doilea Congres al formațiunii, noua conducere. De fapt, în cadrul evenimentului a fost confirmată, în mare parte, conducerea aleasă acum mai bine de un an, atunci când a fost creat partidul.

Astfel, președintă a PAS a fost reconfirmată Maia Sandu, iar vicepreședinții partidului au fost aleși Liliana Nicolăescu-Onofrei și Mihai Popușoi. Igor Grosu rămâne secretarul general al formațiunii.

În discursul de după anunțarea rezultatelor votării, Maia Sandu a declarat că PAS „rămâne un partid independent” și va „lucra mai bine” decât până acum pentru „a da o lovitură puternică acestui clan mafiot și a aduce R. Moldova pe calea cea dreaptă”.

„Nu avem dreptul să ne plângem că ne este greu, este șansa noastră să scăpăm de mafia de la guvernare”, a spus Maia Sandu, făcând apel la unitate pentru persoanele integre din R. Moldova.

În perioada următoare, PAS își propune să atragă în partid mai multe personalități oneste din R. Moldova, pentru a fi mai aproape de scopul de a „construi o țară în care să vrem să trăim”, a anunțat Liliana Nicolăescu-Onofrei.

În rezoluția votată la finalul celui de-al doilea Congres al PAS se arată că partidul va stabili „un parteneriat strategic” cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și cu alte partide care împărtășesc valorile europene pentru „a lupta împotriva regimului PD-PSRM” și este exclusă orice coalizare preelectorală sau de după alegeri cu democrații care dețin „puterea absolută” în R. Moldova din decembrie 2015 și „se fac responsabili de colapsul din R. Moldova”.


De asemenea, PAS cere, prin aceeași Rezoluție, Guvernului și Băncii Naționale a Moldovei să publice cel de-al doilea raport al companiei „Kroll”, cu tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de jaful bancar, iar procurorului general i se solicită să-l atragă la răspundere pe președintele Igor Dodon pentru „trădare de patrie”, întrucât pune în pericol integritatea și suveranitatea R. Moldova.

Printre prioritățile PAS au fost anunțate pregătirea de alegerile următoare care vor avea loc în R. Moldova, sporirea vizibilității partidului, inclusiv la nivel local, dar și abrogarea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional.

Vedeți mai jos întreaga Rezoluție adoptată la Congresul PAS:Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md