21:41:58 27.09.2021
Stiri

Membrii Consiliului Audiovizualului NU acceptă un audit extern care reprezintă una dintre condițiile pentru ca R. Moldova să beneficieze de ajutor financiar din partea UE

Actualitate 04.06.2020 17:35 Vizualizări2450 Autor: Ziarul National
Membrii Consiliului Audiovizualului NU acceptă un audit extern care reprezintă una dintre condițiile pentru ca R. Moldova să beneficieze de ajutor financiar din partea UE


Consiliul Audiovizualului (CA) a avizat negativ astăzi, cu voturile tuturor membrilor prezenți la ședință, proiectul de lege care prevede realizarea unui audit extern la această instituție.

În avizul CA se arată că instituția este autonomă, iar o eventuală evaluare din exterior va fi „politică”.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a acuzat faptul că initiativa legislativă vine din partea unor deputați care ar încerca „fățiș să subordoneze” această instituție „anumitor interese politice” și ar „emana din toți porii o încercare de a se debarasa de actualii membri ai CA”.

Numai membrul CA, Artur Cozma, a declarat că „nu trebuie să ne temem de o evaluare”, mai ales dacă ar fi efectuată din exterior, dar și acesta a votat pentru respingerea inițiativei legislative.

Menționăm că proiectul de lege respectiv a fost semnat de către deputații PAS Sergiu Litvinenco și Lilian Carp. Realizarea auditului extern la Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței reprezintă una dintre cele șapte condiții pentru ca UE să deburseze tranșa a doua în valoare de 30 de milioane de euro pentru R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md