20:36:02 16.07.2020
 
Stiri

Igor Dodon, îndemn pentru cei care vor merge azi şi mâine la cimitir: „Să mențină distanțarea socială, să poarte mănuși și măști, să evite aglomerarea și, mai ales, să nu supună riscurilor inutile copiii și bătrânii" ​

Actualitate 07.06.2020 09:11 Vizualizări1945 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, îndemn pentru cei care vor merge azi şi mâine la cimitir: „Să mențină distanțarea socială, să poarte mănuși și măști, să evite aglomerarea și, mai ales, să nu supună riscurilor inutile copiii și bătrânii Facebook // Igor Dodon


Preşedintele Igor Dodon, care pe toată perioada pandemiei nu a respectat măsurile elementare impuse de epidemiologi în legătură cu răspândirea infecției de COVID-19, îndeamnă cetăţenii să fie precauţi atunci când vor merge la cimitir de Paştele amânat al Blajinilor. Oficialul nu-i cheamă direct pe moldoveni să rămână acasă, la fel ca responsabilii din domeniul sănătății, dar le sugerează acest lucru.

„Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor, aşa cum i se mai spune în popor, este ziua în care noi, creștinii ortodocși, cinstim și pomenim pe cei răposați. Anul acesta însă, din păcate, pandemia globală COVID-19 ne-a forțat să schimbăm data zilei de pomenire pe 7 iunie.

Citește și: Șeful ANSP îl atenționează pe Dodon, care expune PERICOLULUI sănătatea oamenilor: „Regulile sunt valabile pentru toată lumea. Să răspundă pentru propriul comportament”

Știu că, pentru majoritatea din noi, această zi este una specială. Atât sub aspect religios, cât și sub aspect spiritual, moral, personal. Cu toții avem oameni dragi care, spre regret, nu mai sunt cu noi și a căror memorie vrem să o cinstim. Și acest drept nu poate fi interzis", scrie Dodon pe Facebook.

Totuşi, şeful statului recunoaşte că riscurile de infectare sunt mari.

„Din păcate însă, pandemia încă bântuie, iar pericolul infectării nu a trecut. Rata de infectare este încă înaltă și din acest considerent trebuie să fim prudenți la maximum. De aceea, îi îndemn pe cei care aleg să meargă la cimitir în acest weekend să respecte toate normele de siguranță. Să mențină distanțarea socială, să poarte mănuși și măști unde e cazul. Să evite aglomerarea și mai ales să nu supună riscurilor inutile pe cei mai vulnerabili - copiii și bătrânii.

Și să nu uităm că vizitarea mormintelor celor dragi o putem face oricând, iar ritualurile și procedeele religioase pot fi înfăptuite aproape în fiecare zi a anului, cu rudele apropiate sau cu un preot, în liniște, în siguranță și cu gânduri senine", a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md