07:57:38 24.05.2024
Stiri

Acordul de privatizare a Companiei „Air Moldova” va fi ANULAT: „Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare”

Economie 12.09.2019 12:09 Vizualizări1703 Autor: Ziarul National
Acordul de privatizare a Companiei „Air Moldova” va fi ANULAT: „Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare” Captură


Compania „Air Moldova”, care în octombrie 2018 a fost privatizată de către „Civil Aviation Group” SRL cu 50 de milioane de lei, dar și cu asumarea unor datorii de peste 1,2 miliarde de lei, urmează să revină în proprietatea statului. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a menționat că la ședință a participat și noua conducere a „Air Moldova”, dar și reprezentanții Agenției Proprietăți Publice, instituție care a gestionat semnarea acordului de privatizare.

Citește și: Compania „Blue Air” și „Civil Aviation Group” SRL care au preluat „Air Moldova” promit să achite datoriile de 1,2 miliarde de lei în 3-4 luni: „Mă bucur că am reușit să facem UNIREA pe calea aerului”

Citește și: ZdG: „Urmele” lui Șor la Air Moldova

„Vom întreprinde toate măsurile legale pentru ca „Air Moldova” să revină în proprietatea statului. Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare. În timpul apropiat, statul va iniția o cauză penală în acest sens”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul ședinței CSS s-a discutat și despre ilegalitățile care ar fi fost comise în procesul de concesionare către „Avia Invest” a Aeroportului Internațional Chișinău.

„După cum știți, statul a inițiat rezilierea acordului de concesionare. De ce? Pe motiv că de la inițierea concursului și până la semnarea acordului de concesionare au fost încălcări ale legislației. Acest lucru este constatat de către Guvern și Comisia parlamentară specială, care va veni cu un raport detaliat despre privatizarea „Air Moldova” și concesionarea AIC”, a adăugat președintele, fără a oferi și alte detalii.

Amintim că noul proprietar al „AIR Moldova” este „Civil Aviation Group” SRL, 51% dintre acțiunile căruia aparțin lui Andrei Ianovici și Serghei Melnik, doi cetățeni ai R. Moldova, și celelalte 49% - companiei din România „Blue Air”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md