19:59:36 23.09.2019
 
Stiri

Acordul de privatizare a Companiei „Air Moldova” va fi ANULAT: „Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare”

Economie 12.09.2019 12:09 Vizualizări751 Autor: Ziarul National
Acordul de privatizare a Companiei „Air Moldova” va fi ANULAT: „Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare” Captură

Compania „Air Moldova”, care în octombrie 2018 a fost privatizată de către „Civil Aviation Group” SRL cu 50 de milioane de lei, dar și cu asumarea unor datorii de peste 1,2 miliarde de lei, urmează să revină în proprietatea statului. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a menționat că la ședință a participat și noua conducere a „Air Moldova”, dar și reprezentanții Agenției Proprietăți Publice, instituție care a gestionat semnarea acordului de privatizare.

Citește și: Compania „Blue Air” și „Civil Aviation Group” SRL care au preluat „Air Moldova” promit să achite datoriile de 1,2 miliarde de lei în 3-4 luni: „Mă bucur că am reușit să facem UNIREA pe calea aerului”

Citește și: ZdG: „Urmele” lui Șor la Air Moldova

„Vom întreprinde toate măsurile legale pentru ca „Air Moldova” să revină în proprietatea statului. Sunt premise și argumente documentate de a anula acordul de privatizare. În timpul apropiat, statul va iniția o cauză penală în acest sens”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul ședinței CSS s-a discutat și despre ilegalitățile care ar fi fost comise în procesul de concesionare către „Avia Invest” a Aeroportului Internațional Chișinău.

„După cum știți, statul a inițiat rezilierea acordului de concesionare. De ce? Pe motiv că de la inițierea concursului și până la semnarea acordului de concesionare au fost încălcări ale legislației. Acest lucru este constatat de către Guvern și Comisia parlamentară specială, care va veni cu un raport detaliat despre privatizarea „Air Moldova” și concesionarea AIC”, a adăugat președintele, fără a oferi și alte detalii.

Amintim că noul proprietar al „AIR Moldova” este „Civil Aviation Group” SRL, 51% dintre acțiunile căruia aparțin lui Andrei Ianovici și Serghei Melnik, doi cetățeni ai R. Moldova, și celelalte 49% - companiei din România „Blue Air”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md