11:25:37 24.05.2022
Stiri

Dodon REVINE în politică? După ce „Uniunea de afaceri moldo-rusă” a MURIT din fașă din cauza RĂZBOIULUI declanșat de Putin, socialistul vine cu critici ZILNICE la adresa guvernării. Acesta îi trimite pe guvernanți de URGENȚĂ la Moscova

Actualitate 13.05.2022 11:40 Vizualizări4102 Autor: Ziarul National
Dodon REVINE în politică? După ce „Uniunea de afaceri moldo-rusă” a MURIT din fașă din cauza RĂZBOIULUI declanșat de Putin, socialistul vine cu critici ZILNICE la adresa guvernării. Acesta îi trimite pe guvernanți de URGENȚĂ la Moscova


Retras din Parlament și de la conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), fostul președinte Igor Dodon s-a pomenit cu planurile date peste cap de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie curent. El și fiul fostului procuror general al Rusiei, Igor Ceaika, în calitate de conducători ai „Uniunii de afaceri moldo-ruse”, lansate cu fast pe 22 februarie, au promis implementarea mai multor proiecte de afaceri în R. Moldova, dar peste două zile a început invazia în Ucraina. Astfel, Igor Dodon a devenit tot mai prezent în spațiul public cu critici la adresa actualei guvernări, abandpnând „proiectele” cu investiții rusești anunțate anterior.

Astăzi, de exemplu, Dodon îndeamnă conducerea de la Chișinău să meargă la Moscova, pentru a se înțelege vizavi de prețul la gaze, dat fiind faptul că iarna viitoare acestea ar putea costa și 3 500 de dolari pentru mia de metri cubi.

„Prognozele experților europeni arată că prețul gazelor naturale va ajunge, iarna, la 3 500 de dolari și sunt extrem de îngrijorătoare pentru republica noastră, pentru cetățenii R. Moldova. Știu că mulți oameni se împrumută pentru a plăti facturile, iar agenții economici sunt nevoiți să scumpească producția lor. Astăzi aflăm că un producător local a scumpit din nou pâinea, care se transformă pentru mulți oameni în produs de lux”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, dacă prețul gazelor va fi triplat, atunci R. Moldova va trăi „o adevărată catastrofă socială și economică”. Astfel, acesta îi trimite pe guvernanți la Vladimir Putin în plin război.

„După negocierile de toamna trecută a actualului contract de achiziție a gazelor, guvernarea anunța că a înțeles că „sania trebuie pregătită de cu vară”. Dar se pare că ei au uitat deja ceea ce au înțeles pe moment în 2021. De ce acum guvernarea nu face nimic? Este necesar urgent de a negocia prețul la gaz pentru iarna care vine și de evitat acele probleme grave care au lovit cetățenii în sezonul trecut. Conducerea trebuie de urgență să meargă la Moscova pentru a negocia un nou contract, pentru a obține un preț mult mai bun pentru țara noastră. Guvernarea este obligată să facă și ceva bun pentru țară, pentru cetățenii noștri, inclusiv pentru cei care și-au dat votul pentru actuala conducere a țării. Interesul țării, interesul oamenilor din R. Moldova trebuie să fie prioritare pentru orice guvernare. Cetățenii așteaptă un preț accesibil pentru gaze, care ar putea duce la ieftinirea mai multe produse, inclusiv a pâinii”, s-a arătat îngrijorat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ion 13.05.2022 14:21

Poate și să nu placă Dodon, dar spune adevăruri în acest mesaj. De-ar înțelege acest lucru și cei de la guvernare, poate am trăi vremuri bune și pentru noi, nu doar pentru ei. În țară deja este catastrofă. Te ia groaza când te gândești că va fi și mai rău.

ion 13.05.2022 15:31

Cand oare i se va pune sarma in bot afaceristului ruso-mold, alias Kulioc?

Matei 14.05.2022 20:15

Există varianta unirii cu RO la tot acest balamuc fără sens si direvtie numit RM ! Dictrina Merkel - Putun este moartă iar autorii stigmatizati. Din nou un moment tip 1991 si desființarea imperiului răului (URSS). Să nu alergăm dupa4 xai vrrzi pe pereți imposibili tip UE cum vrea această putere temporară la putere descălecata în 2019 de Putin si Merkel si reconfirmată în 2021. Să nu fim prada himerelor si fariseilor atât la Chișinău si din păcate si pe la Bucuresti.Singura cale către UE este unirea cu RO si punctum. Oruce altceva este cioara de pe gard vrrsus vrabia mâna ! Atenție la neatenție !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md