22:59:11 12.04.2021
 
Stiri

Dodon îi pune ULTIMATUM Maiei Sandu – până la 9 MARTIE să desemneze PREMIERUL. Socialistul e gata să SCHIMBE candidatul, dar pentru asta șeful statului trebuie să accepte dialogul cu el

Actualitate 01.03.2021 11:27 Vizualizări1298 Autor: Ziarul National
Dodon îi pune ULTIMATUM Maiei Sandu – până la 9 MARTIE să desemneze PREMIERUL. Socialistul e gata să SCHIMBE candidatul, dar pentru asta șeful statului trebuie să accepte dialogul cu el


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) îi cere președintelui Maia Sandu să desemneze candidatul la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, în caz contrar „vor fi întreprinse măsuri mai hotărâte”. Printre aceste „măsuri mai hotărâte” nu se numără și inițierea procedurii de demitere a președintelui, a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon, care a vorbit astăzi despre deciziile luate la finele săptămânii trecute de către Consiliului Republican al PSRM.

„Noi avem soluții pentru a avea un guvern plenipotențiar și, totodată, să fie organizate alegeri anticipate în acest an. PSRM va continua consultările cu celelalte partide parlamentare pentru a identifica soluții de ieșire din criză. PSRM vrea un dialog constructiv cu președintele Maia Sandu, care trebuie să fie mediator în această situație. Îi cerem să iasă din izolare și să lase la o parte supărările. Până pe 9 martie, Maia Sandu trebuie să emită decretul privind desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentară. Nu trebuie să aștepte finalul lunii martie. Până pe 23 martie Constituția nu se schimbă. Dacă până pe 23 martie nu se va face nimic, atunci intrăm într-un blocaj total. Președintele nu poate anula rolul Parlamentului și al partidelor politice”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, socialistul o avertizează pe Maia Sandu să nu încerce să emită decretul privind dizolvarea Parlamentului după 23 martie, deoarece ar fi o încălcare a Constituției.

„Nimeni nu va putea organiza alegeri după emiterea unui asemenea decret. Asta va însemna uzurparea puterii în stat. Astfel, îi cerem președintelui Maia Sandu să nu aștepte data de 23 martie. S-au pierdut deja două luni. Dacă până pe 9 martie nu va fi emis de decretul de desemnare a premierului propus de majoritatea parlamentară și se va continua pe linia uzurpării puterii în stat, atunci noi ne rezervăm dreptul să întreprindem măsuri mai hotărâte. Cred că nu e totul pierdut, putem evita blocajul total”, a adăugat Igor Dodon.

Mai mult, socialistul spune că e gata să schimbe și candidatul la funcția de prim-ministru, chiar dacă Mariana Durleșteanu ar fi mai degrabă o simpatizantă a Maiei Sandu.

„Noi de la început am propus calea dialogului. Maia Sandu a refuzat și a mers pe o pistă greșită – Curtea Constituțională a fost întrebată dacă Parlamentul se poate autodizolva. Ulterior, deputații noștri au discutat cu PAS în privința elaborării unei foi de parcurs ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate în luna iunie. Maia Sandu a refuzat și a anunțat că o va înainta de două ori pe Natalia Gavrilița. Acum, Maia Sandu așteaptă data de 23 martie și revoluția balabolilor… Iarăși se va mai pierde o lună. Suntem gata să discutăm și alt candidat la funcția de premier. Au fost discuții cu reprezentanții altor partide și acestea vor continua. La momentul actual avem un candidat și așteptăm să fie semnat decretul până la 9 martie. Dacă nu va fi semnat, vom întreprinde pasul următor. Noi ne dorim ca acest candidat la funcția de premier să fie susținut de 80 - 90 de deputați, să avem un consens. Dar Mariana Durleșteanu a votat împotriva mea la prezidențiale, este din diasporă, susținătoare a Maiei Sandu”, a punctat Igor Dodon.

Socialistului i s-a amintit declarația sa făcută în toamna anului 2020, atunci când spunea că nu va accepta niciodată un guvern votat de transfugi.

„Situațiile de criză necesită decizii neordinare. Când țara arde, trebuie s-o salvăm. Ce trebuie să facem acum? Să ne ascundem după deget? Noi trebuie să achiziționăm 1 000 000 de doze de vaccin, trebuie să scoatem țara din criză”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tanasa 01.03.2021 14:26

Dadoani,te-ai kk si l- ai minca iaca shi ai sa faci

ion 02.03.2021 00:54

De regula, cu kuliocarii si soricarii nu se duc tratative.

Bre, dondowne ! 02.03.2021 09:36

Cât ai fost perd-ședinte ai tot făcut fâs-uri, iar acum ești pregatit să faci și ”treaba mare” !

Nicolae 02.03.2021 10:57

-Quo vadis? ce se intimpla cu presedintela nostru vesnic?(de tara de partid de colhoz?) de sapte ori a dorit anticipate, dupa care sa intors la 180 si dorea guvern nou( si-a amintit de cetaceni, sarmanii de care mai nu uitase) fiindca prezidentul doarme. duca asta la furat si pe el somnul si a visat ca el cu socialistii pot supravetui si 2 ani cu un cuvern interimar si trezinduse (sau poate prin somn) a declarat: nici un fel de anticipate, principalul sal izolam pe prezident si lasal sa doarma 2 ani ear noi vom guverna../ (cu grija la cetateni) dar noi cetacenii ce facem? parlament nu aven, justitie nu avem... ce minca tot. in strada nu putem esi pandemie, puterea a 4 ne arunca numai palavrageala. haideti sa strigam prin putinele canale ce mai avem: UNDE MERGI, DODOANE. NOI VREM UN PARLAMENT FUNCTIONAL, O JUSTITIE CORECTA si sa ne lipsim de asa un presedinte si asa o majoritate

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md