05:51:14 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Încă un partid parlamentar REFUZĂ să discute cu Dodon: „Vrea să demonstreze că de el mai depind multe în această țară. Nu avem ce discuta despre coaliții sau alianțe cu Igor Dodon și PSRM”

Actualitate 17.11.2020 10:11 Vizualizări3662 Autor: Ziarul National
VIDEO // Încă un partid parlamentar REFUZĂ să discute cu Dodon: „Vrea să demonstreze că de el mai depind multe în această țară. Nu avem ce discuta despre coaliții sau alianțe cu Igor Dodon și PSRM”


Fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” refuză să discute cu Igor Dodon despre eventuale „coaliții sau alianțe cu PSRM”, a anunțat astăzi deputatul Alexandru Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Igor Dodon s-ar crede „tătucul națiunii” și ar vrea „să demonstreze că de el mai depind multe în această țară”, deși acesta ar fi acum în situația asigurării unui trasfer cât mai grabnic al funcției de președinte pe care a pierdut-o în fața Maiei Sandu, „nu până la 23 decembrie”.


„Fracțiunea Platformei DA nu va merge la așa-zise consultări cu așa-zisul președinte Igor Dodon. Nu există niciun raționament să mergem la asemenea consultații nici sub aspect constituțional, nici sub aspect politic”, a comentat astăzi Slusari, într-un brieging susținut la Parlament, propunerea „hazardată” a lui Igor Dodon de a se întâlni cu fracțiunile parlamentare pentru a discuta „viziuni de viitor”.

Slusari a amintit că R. Moldova este o republică parlamentară, iar „viziunile” trebuie discutate în cadrul Parlamentului, care este unul funcțional.

„Igor Dodon a uzurpat puterea o perioadă îndelungată cu nareadurile (indicații - n.r.) la dânsul la Președinție, lucru contrar prevederilor Constituției, și probabil dânsul încă nu a înțeles ce s-a întâmplat, se crede salvator al națiunii, un tătuc și mai încearcă să arate că de dânsul depind multe în această țară. (...) Constituțional, noi suntem obligați să discutăm cu președintele numai la desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru”, a continuat Slusari, îndemnându-l pe Dodon să-și „evacueze tușonka și tonele de vin” de la Reședința de la Condrița și să se pregătească de „procese judiciare”.

„Cu Igor Nicolaevici nu avem ce discuta despre coaliții sau alianțe cu Igor Dodon sau PSRM”, este poziția Platfomei DA anunțată de Slusari.

Amintim că și reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu au exprimat ieri o poziție similară. Deputatul Sergiu Litvinenco a întrebat „cine este Dodon la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări?”: „Un cetățean pe care o majoritate covârșitoare din oamenii acestei țări l-a trimis la groapa de gunoi a istoriei! Cu un astfel de personaj noi nu avem de gând să discutăm”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md