11:37:42 21.04.2021
 
Stiri

Platforma „Pentru Moldova” pune PRESIUNE pe Igor Dodon și amenință cu ALEGERI ANTICIPATE

Actualitate 17.11.2020 11:59 Vizualizări2124 Autor: Ziarul National
Platforma „Pentru Moldova” pune PRESIUNE pe Igor Dodon și amenință cu ALEGERI ANTICIPATE


Platforma parlamentară „Pentru Moldova” solicită de urgență deblocarea activității Parlamentului și anunță că, în caz contrar, cei 14 deputați vor opta pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Alegerile prezidențiale din R. Moldova s-au încheiat. A fost ales un nou președinte. Finalizarea campaniei electorale însă nu a condus la activizarea celei mai importante instituții de stat din țară – Parlamentul R. Moldova. Legislativul în continuare nu activează. Alegătorii așteaptă în zadar adoptarea inițiativelor legislative cu caracter social, elaborate inclusiv de către grupul de deputați neafiliați și deputații fracțiunii „Partidului ȘOR”, care au format Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. S-ar părea că este tocmai timpul să fie începută realizarea numeroaselor promisiuni date alegătorilor. Activitatea Parlamentului în continuare este paralizată și nu există nicio explicație rațională în acest sens”, se arată într-o declarație remisă de Platforma „Pentru Moldova”.

În opinia celor 14 deputați, toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității Parlamentului poartă „un pronunțat caracter intrigant”.

„În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat. Noi insistăm asupra reluării imediate a activității Legislativului. Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea nu au niciun sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate.

Considerăm că actuala componență a Parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni. Pentru unii dintre actualii deputați, acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării”, se mai spune în declarație.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md