06:30:54 24.05.2024
Stiri

Dodon confirmă că a PĂRĂSIT R. Moldova, dar promite să revină. Ce spune despre faptul că a fost CITAT de Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de BĂNUIT într-un dosar PENAL

Actualitate 21.12.2021 11:51 Vizualizări4539 Autor: Ziarul National
Dodon confirmă că a PĂRĂSIT R. Moldova, dar promite să revină. Ce spune despre faptul că a fost CITAT de Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de BĂNUIT într-un dosar PENAL


Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, recunoaște că a părăsit teritoriul republicii, însă promite să revină și să se clarifice, dacă va fi nevoie, în privința dosarului penal privind importul de energie electrică în anul 2008. Socialistul afirmă că, deocamdată, nu a primit nicio citație ca să se prezinte în fața procurorilor, așa cum a anunțat Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Jurnaliștii se interesează dacă e adevărat că am fost citat la Procuratură. Vă anunț că oficial nu am primit niciun fel de citație. Iar dacă voi primi, la sigur mă voi prezenta. Tot aici vă anunț că subiectul „Energocom”, despre care se vorbește, are deja vreo 13 ani vechime (din anii 2008-2009), a fost demult analizat din toate unghiurile și consumat, acest subiect nu conține absolut nimic dubios și incriminator în privința mea personal. S-a încercat și pe timpul statului capturat de Plahotniuc, pe timpul AIE1 și AIE2 sa fie plămădit ceva din acest caz. E un subiect la fel de steril ca acuzația că aș fi ocupat nelegal funcția de președinte al Federației de Șah, concomitent cu cea de șef de stat. Toate însă au fost puse la locul lor, totul a fost conform legii”, a reacționat Dodon într-o postare pe Telegram.

Citește și: Procurorii, pe urmele lui Dodon și Greceanîi? Cauză PENALĂ în privința unei SCHEME din 2008 privind importul de energie electrică din Ucraina. O firmă-CĂPUȘĂ a câștigat „din nimic” circa 12 milioane de dolari

În același context, Dodon spune că subiectul cu citarea sa la Procuratura Generală ar fi o fumigenă lansată de guvernare.

„Guvernarea nu știe ce să mai inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la tarife, eșecuri, prețuri mari, alegeri antidemocratice la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje. În curând revin la Chișinău, sunt într-o deplasare de serviciu de o zi peste hotare și voi da comentarii mai desfășurate privind situația din republică, despre cât de grav degradează lucrurile și cât de fierbinte politic va fi primăvara care vine.

Dacă cineva crede ca prin astfel de show-uri se va distrage atenția oamenilor de la sărăcie, creșterea de prețuri și tarife, capturarea instituțiilor de stat … greșește. Încercarea de a mă intimida nu va avea sorți de izbândă. Suntem și vom fi întotdeauna gata să ripostăm uzurpatorilor și incompetenților, chiar dacă și-au schimbat pielea, dar năravul e același”, a punctat Dodon de la Moscova.

Amintim că Igor Dodon a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a confirmat informația și a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Energocom”. Astfel, Igor Dodon este așteptat la Procuratura Generală pe data de 27 decembrie curent, la ora 9:00.

Procurorii au stabilit, în cadrul urmăririi penale, că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea R. Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara republicii, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md