05:47:29 25.09.2021
Stiri

DOC // Autoritatea Națională pentru Integritate va avea competențe NOI: Funcționarii vor trebui să-și declare bunurile la valoarea lor REALĂ

Actualitate 04.08.2021 15:40 Vizualizări2453 Autor: Ziarul National
DOC // Autoritatea Națională pentru Integritate va avea competențe NOI: Funcționarii vor trebui să-și declare bunurile la valoarea lor REALĂ


Activitatea Autorității Naționale pentru Integritate (ANI) va fi fortificată, astfel încât funcționarii să nu mai poată trișa în ceea ce privește declararea reală a valorii bunurilor trecute în declarația de avere.

Un proiect în acest sens a fost înregistrat astăzi de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fosta ministră a Justiției în Guvernul Maia Sandu, Olesea Stamate.

„Astăzi am înregistrat prima inițiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a. Este un proiect important la care am lucrat împreună cu colegii timp de mai multe luni. Vizează îmbunătățirea esențială a modului de verificare a averilor și intereselor de către ANI. Acest proiect prevede o serie de modificări care vor fortifica activitatea ANI, inclusiv introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ale conducerii ANI și ale Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment în locul eliberării din funcție, însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante”, a precizat deputata Olesea Stamate.

Sursa citată a mai adăugat că proiectul respectiv va fi publicat pe pagina oficială a Parlamentului, iar persoanele interesate pot să-l consulte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md