18:14:25 21.02.2024
Stiri

Directorul general al unei întreprinderi VINICOLE a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei

Actualitate 25.01.2023 15:35 Vizualizări1678 Autor: Ziarul National
Directorul general al unei întreprinderi VINICOLE a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei


Director general al Întreprinderii de Stat „Mileștii Mici”, Viorel Garaz, a fost numit astăzi de către Guvern în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei, funcție pe care o va prelua de la 8 februarie.

„Îi mulțumesc lui Viorel că a acceptat provocarea. Așteptările de la noi sunt mari și Viorel o să pună umărul. Viorel Garaz este un tânăr manager de calitate, vine cu o experiență bogată în domeniul administrării afacerilor, în promovarea exporturilor și diversificarea piețelor. Știe bine provocările cu care se confruntă afacerile din R. Moldova, are o pasiune aparte pentru industria vinurilor”, a menționat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Potrivit lui Alaiba, Garaz a reușit, în calitate de director general al Î.S. „Mileștii Mici”, „să facă la această întreprindere curat, în pofida crizei economice generate de pandemia COVID, iar apoi de războiul din Ucraina”: „Au fost achitate integral datoriile istorice ale întreprinderii, au fost reutilate secțiile de producere, a sporit capacitatea de deservire a turiștilor atât din resursele proprii, cât și din fondurile atrase de la partenerii de dezvoltare. Astfel, Î.S. „Mileștii Mici” a devenit o întreprindere rentabilă”.

Anterior, în calitate de expert la Oficiul Național al Viei și Vinului, Viorel Garaz a fost responsabil de promovarea republicii și diversificarea piețelor de export pentru vinurile moldovenești. Aceasta a inclus colaborarea cu oficiali guvernamentali, lideri din industrie și parteneri internaționali, pentru a crea noi oportunități de export și a reduce influența crizelor economice și politice din regiune asupra sectorului vitivinicol național, în care lucrează cca o pătrime din populația activă a republicii.

Viorel Garaz are experiență și în procesul legislativ, fiind în trecut angajat al Parlamentului R. Moldova, fiind implicat în analiza, amendarea și elaborarea proiectelor legislative, interacțiunea cu instituțiile statului și alte activități specifice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md