21:16:39 05.03.2021
 
Stiri

Decretul lui Timofti privind numirea lui Harunjen a fost atacat la Curtea Constituțională: „Suntem curioși și AȘTEPTĂM…”

Politică 12.12.2016 10:22 Vizualizări7967 Autor: Ziarul National
Decretul lui Timofti privind numirea lui Harunjen a fost atacat la Curtea Constituțională: „Suntem curioși și AȘTEPTĂM…” constcourt.md/


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, a sesizat astăzi Curtea Constituțională privind verificarea constituționalității Decretului Președintelui Nicolae Timofti, din 8 decembrie, privind numirea lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general. Această sesizare a fost depusă prin intermediul deputatului Grigore Cobzac.

„Aveți posibilitatea să faceți cunoștință cu conținutul sesizării pe site-ul Curții. Anticipat, însă, vă informăm că în sesizare s-au regăsit și argumentele celor 13 organizații neguvernamentale referitor la lipsa de transparență la emiterea decretului. Suntem curioși și așteptăm…”, a scris Cobzac pe o rețea de socializare.

Amintim că reprezentanții PAS au anunțat încă de vineri că vor sesiza Curtea Constituțională, deoarece „decizia de numire a lui Harunjen în funcția de procuror general este anticetățenească, pentru că astfel se încalcă dreptul cetățenilor de a beneficia de o reală reformare a justiției și de acțiuni concrete ce ar sancționa hoții și corupții, dar și ilegală, deoarece aprobă un concurs ilegal organizat de un consiliu ilegal”.

De asemenea, cei de la PAS au mai spus că cel mai grav e faptul că „Harunjen nici nu putea fi admis la concurs, pe motiv că a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor din postura sa de procuror general interimar, încălcându-se astfel condițiile de eligibilitate”.

CITIȚI și Ion Păduraru, despre învestirea în grabă a lui Harunjen la Președinție: „Președintele a luat decizia așa cum a crezut de cuviință”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Dragos 12.12.2016 10:29

Extra-ordinarul, terifinatul, obscurul, imundul, vrajmasul Tomofti a facut cardaslik cu agresorul, potentatul, piaza-rea Plahatniuk-balamuc! Fi-le-ar groapa la toti vrajmasii!

Daniel 12.12.2016 10:56

PAS tot mai departe face jocul clanului mafiot Țopa-Lucinschi, care se teme cel mai tare de PG,funcționarul public care îi va pedepsi pe toți cei implicați în furtul bancar, apropiați ai Maiei Sandu toți.

Bilbo Baggins 12.12.2016 11:28

Oare cît se paote de întins răzina ? PASul evident ca face jocul mafioților și Maia face tot posibilu pentru Filat safie liber, chiar și pe Mafioții Țopi doar eio susțin finaciar. Joc murdar, acum lor nu le place harujen daca Dodon era sa fie deja presedinte el alegea procurul dorit , acum ce tot umbla cusesizarile?

Bilbo Baggins 12.12.2016 11:29

Oare cît se paote de întins răzina ? PASul evident ca face jocul mafioților și Maia face tot posibilu pentru Filat safie liber, chiar și pe Mafioții Țopi doar eio susțin finaciar. Joc murdar, acum lor nu le place harujen daca Dodon era sa fie deja presedinte el alegea procurul dorit , acum ce tot umbla cusesizarile?

Dinu 12.12.2016 12:26

Maia Sandu cred ca ar fi acceptat doar vri-un candidat ce ar face parte din gruparea lor mafiota numita clanul Topa-Lucinschi. Cred ca accepta cu mare placere pe Ivan Diacov sau Ana Ursachi ce l-ar fi scos cu placere din inchisoare pe Filat.

Cornel 12.12.2016 14:10

Da în baza la ce a fost atacat ? În baza la niște iluzii ? Apropo da Cobzac oferă servicii contra cost pentru aceste sesizări ridicole la CC ori cum ? ori ăsta după ce la slugărit docil pe Filat acum și-a schimbat stăpînul ? ce fel de partid nou dar și-a tras Sandu cu oamenii lui Filat ?

cris 12.12.2016 16:26

Toată mass-media în tandem cu procurorii au trâmbiţat că Vlad Filat se face vinovat de furtul miliardului,dar asta nu s-a adeverit în sedința de judecată închisă de ochii lumii!!! Dosarul politicianului nu are nimic cu frauda bancară,iar pe masa judecătorilor ar fi „un ceas”, „un automobil” şi „nişte bilete la avion”- iar Filat acuzat pe 9 ani pentru luare de mită de la Șor!!! Vreau să mă înțelegeți corect,că eu nici pe departe nu sunt de partea acestui om,Vlad Filat! Dar ca cetățean de rînd al Republicii Moldova,mă întreb și Vă întreb și pe voi,dragi cetățeni,de ce am fost dezinformați , fără rușine,mai bine de un an de zile în toată mass-media,dacă de fapt hoții miliardului nici măcar nu au fost identificați? Oare cine a îndeplinit funcția de procuror general în acest timp,oare nu acest Eduard Harunjen ???ȘI TOTUȘI UNDE-I MILIARDUL FURAT ȘI CINE DE FAPT SUNT HOȚII? DE CE MAI BINE DE UN AN INSTANȚELE DE RESORT TAC,DE PARCĂ CU TOȚI AU LUAT APĂ ÎN GURĂ ȘI NU INVESTIGHEAZĂ CAZUL???DE CE ACEST FURT RUȘINOS ESTE PUS PE SPATELE SĂRMANULUI POPOR??? DE CE SOCIETATEA CIVILĂ NU REACȚIONEZĂ??? IAR ACTUALA GUVERNARE PROSTEȘTE POPORUL ARUNCÎNDU-I UN OS CA LA CÎNI ???

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md