01:09:31 30.05.2020
 
Stiri

Coronavirusul se RĂSPÂNDEȘTE foarte RAPID în R. Moldova. Dodon confirmă că la 10-15 aprilie putem avea 2 000 de cazuri: „Europa va fi alta, UE va fi alta și R. Moldova va fi alta. Criza e o oportunitate de a schimba lucrurile”

Politică 27.03.2020 12:03 Vizualizări2908 Autor: Ziarul National
Coronavirusul se RĂSPÂNDEȘTE foarte RAPID în R. Moldova. Dodon confirmă că la 10-15 aprilie putem avea 2 000 de cazuri: „Europa va fi alta, UE va fi alta și R. Moldova va fi alta. Criza e o oportunitate de a schimba lucrurile”


Președintele Igor Dodon confirmă temerea premierului Ion Chicu, potrivit căreia la mijlocul lunii aprilie curent numărul persoanelor infectate de COVID-19 ar putea ajunge la 2 000. Șeful statului speră că anume aceste 2 000 de cazuri vor fi „punctul de vârf” al pandemiei în R. Moldova.

„Acum avem 177 de cazuri confirmate, suntem la scenariul II. Conform estimărilor noastre, la mijlocul lunii aprilie vom ajunge la scenariul IV. Asta înseamnă până la 2 000 persoane infectate. Ce va urma după asta? Noi sperăm că va fi punctul de vârf al pandemiei... Vom vedea evoluțiile pe intern și regiune. Pentru scenariul IV ne-am pregătit cu două săptămâni în urmă. Avem unde spitaliza 2 000 de pacienți. Instituțiile noastre pot găzdui un număr și mai mare de pacienți”, a spus astăzi președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe Facebook.

Citește și: Situație CRITICĂ: Peste 14 zile am putea avea 2 000 de persoane infectate cu COVID - 19. Ion Chicu: „Dacă ajungem la 3 000 – 4 000 de infectați, NU vom putea acorda ajutor tuturor. Dacă vom continua să fim iresponsabili, vom MURI mulți”

De asemenea, șeful statului a dat asigurări că R. Moldova are medicamentele necesare pentru a face față numărului mare de persoane infectate cu COVID – 19: „S-au deblocat medicamentele livrate de România, au venit din China, urmează să ajungă din Rusia și alte țări. Nu avem probleme cu medicamentele, nu avem probleme cu utilajele. Suntem pregătiți pentru acest scenariu”.

Președintele a adăugat că orice criză reprezintă o oportunitate, iar R. Moldova are șansa să îndrepte niște lucruri care nu s-au făcut de mulți ani.

„Chinezii spun că orice criză este, în același timp, o oportunitate. Eu vorbesc că Europa va fi alta, Uniunea Europeană va fi alta, R. Moldova va fi alta după această pandemie. Este o oportunitate de a schimba lucrurile, care trebuiau schimbate demult. Mă refer la domeniul educației, domeniul medical, la economie. Noi ținem mâna pe puls și vom veni cu un ajutor pentru redresarea economiei. Vom lua bani din interior, din exterior”, a precizat sursa citată.

Dodon a ținut să precizeze în ce calitate apare aproape zilnic la ședințele Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. „Eu sunt acel conducător de stat care are legitimitate, am fost votat direct de cetățeni. Ar fi mult mai simplu pentru mine, așa cum au făcut alții, să intru în carantină, să stau alături de familia mea. Eu risc să-mi infectez copiii, dar am obligația să stau în prima linie”, a spus patetic Dodon, somat de opoziție să lase specialiștii să lupte cu pandemia de COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 27.03.2020 12:25

Daca e criza si sa cer schimbari - trebue alungat puslamaua aia de prisdinte - prea scump ne costa, la propriu si figurat - ne va costa pe viitor nepermis de mult.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md