05:15:28 02.07.2022
Stiri

Acuzații GRAVE între Platforma „DA” și PAS. Năstase s-a DEZLĂNȚUIT la adresa partidului fondat de Maia Sandu, iar replica nu s-a lăsat așteptată. Noua conducere a Platformei „DA” este sfătuită să-l ABANDONEZE pe Năstase

Actualitate 23.05.2022 14:28 Vizualizări3261 Autor: Ziarul National
Acuzații GRAVE între Platforma „DA” și PAS. Năstase s-a DEZLĂNȚUIT la adresa partidului fondat de Maia Sandu, iar replica nu s-a lăsat așteptată. Noua conducere a Platformei „DA” este sfătuită să-l ABANDONEZE pe Năstase


Liderul fracțiunii Platforma „DA” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Andrei Năstase, susține că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliu ar face jocul socialiștilor lui Ion Ceban. Mai exact, anume din cauza consilierilor PAS ar fi fost posibilă punerea pe ordinea de zi a chestiunii privind organizarea unui referendum local care să vizeze soarta terenului atribuit de Guvernul R. Moldova pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. De partea cealaltă, consilierul PAS, Roman Cojuhari, susține că Năstase ar fi „instrumentul” primarului socialist Ion Ceban.

Potrivit lui Năstase, PAS face un joc duplicitar cu socialiștii, în detrimentul cetățenilor din municipiul Chișinău.

„În ședința din 12 mai, Platforma „DA” a fost acuzată în mod fals de către PAS că, prin părăsirea sălii de ședință, am asigurat un închipuit cvorum, care să permită socialiștilor și grupului Șor punerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru organizarea unui referendum cu privire la destinația terenului pe care a fost amplasat fostul Stadion Republican. De fapt, PAS a rămas în sală, asigurând cvorumul majorității PSRM-Șor-PCRM. Ei, de fapt, au asigurat punerea pe ordinea de zi a chestiunii privind referendumul. Ei au acuzat Platforma „DA” de propria măgărie. După ce au înțeles ce au făcut, consilierii PAS au părăsit pe 19 mai sala CMC, plagiind gestul Platformei „DA” din 12 mai. Ei au confirmat justețea acțiunilor Platformei DA”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unei conferințe de presă la Primăria Chișinău.

În acest context, Năstase acuză PAS de „manipulare marca Plahotniuc”: „Se încearcă inocularea unei alianțe dintre Platforma „DA” și PSRM. Se încearcă denigrarea noastră. Așa au făcut mereu, exact cum făcea regimul lui Plahotniuc. Anume așa și au câștigat – prin minciună și manipulare. Asiguri cvorum dacă rămâi în sală. Dacă ieșeau din sală cei de la PAS, atunci nu mai erau discuțiile despre un referendum. Sper că lumea a înțeles ipocrizia acestor consilieri”.

De asemenea, Năstase a menționat că cei din PAS ar fi câștigat „prin minciună” puterea în R. Moldova, iar acum cred că le este permis orice.

„Lor, unșilor, li se permite tot în raport cu ceilalți. Dar noi, cei care am destructurat intenția coaliției PSRM-Șor-PCRM, am fost atacați și linșați. Tot ce contează pentru PAS e puterea de dragul puterii și controlul total și discreționar al întregii societăți. Ei sunt împotriva oricărui dialog și cooperare. Ei s-au transformat într-o castă nouă, casta invadatorilor politici moderni. Ei distrug totul în jur. Incompetența PAS a invadat fiecare cotlon al acestei republici, fiecare instituție, firmă, familie, oraș, sat comună. Ei sunt peste tot. Ei vor tot, cer tot și au senzația că totul li se cuvine. Cine nu gândește ca ei este automat împotriva lor. Au împărțit republica în oameni buni și răi. Cei care nu-i iubesc sunt linșați. PAS-ul a monopolizat întreg spațiul și s-a autoproclamat depozitar al binelui pe pământ. Aici vorbim despre un diagnostic. Facem apel către toți consilierii PAS, acceptați pe listă CMC fără faimoasele filtre ale Maiei Sandu: vă cerem să reveniți în albia normalității, la programul electoral al Blocului ACUM, pe care tot voi l-ați distrus”, a mai spus Năstase.

În replică, consilierul PAS Roman Cojuhari susține că Năstase și echipa sa din CMC au devenit un instrument al lui Ion Ceban și al echipei sale de consilieri PSRM.

„Constatăm că Andrei Năstase și o parte din echipa Platformei „DA” din CMC au devenit un instrument al primarului socialist Ion Ceban și al echipei sale de consilieri PSRM de a dezinforma și dezbina ședințele CMC. Așa cum Ion Ceban a transformat ședințele operative ale serviciilor Primăriei în platformă de lansare a unor acuzații și falsuri la adresa guvernării, așa și fostul candidat la funcția de primar general împreună cu PSRM o fac la ședințele Consiliului Municipal Chișinău, unde își permit declarații rupte din normalitate, inclusiv atacuri la persoană, fugind însă să vorbească despre adevăratele probleme ale municipiului Chișinău”, a precizat Cojuhari.

Acesta s-a referit și la referendumul pe care și-l dorește PSRM.

„Amintim că există supremația legii și ierarhia instituțiilor în stat, care iau decizii în funcție de competențele pe care le dețin. Ceea ce face Platforma „DA” la ședințele CMC și în conferințele de presă „poetice” prin care acuză instituțiile independente de presă în timp ce toate portalurile web și TV-urile afiliate politic PSRM și lui Ion Ceban amplifică organizat cum cel care a pus o cruce la MAI acum acoperă neregulile din Primăria Chișinău”, a adăugat consilierul PAS.

Acesta speră că nouă conducere a Platformei „DA”, în frunte cu Dinu Plîngău, se va rupe de Năstase și echipa lui de consilieri.

„Ne punem speranța în faptul că noua conducere a Platformei „Demnitate și Adevăr” va avea o abordare mult mai constructivă, orientată spre rezolvarea problemelor cetățenilor și dezvoltarea municipiului și va condamna atacurile nefondate la adresa guvernării, precum și se va disocia de la consilierii municipali care votează proiecte cu impact negativ asupra dezvoltării orașului”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 23.05.2022 15:51

Nastase este cel care in comun cu kuliocarul Batrincea au votat pentru revenirea Rusiei in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, anterior exclusa pentru agresiunea impotriva Ucrainei si ocuparea Crimeei.

Bă, Tănase ! 23.05.2022 19:10

Nu te screme tare ! Lumea demult te-a calculat că ești sculă kremlinistă, deghizată în ”mare luptător pentru adevar și dreptate ”! Huuuideoooo porkalanule !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md