12:46:44 20.01.2018
Stiri

Treisprezece localități din R. Moldova, REVITALIZATE cu sprijinul Guvernului Poloniei

Social 06.01.2018 11:00 Vizualizări1233 Autor: Ziarul National
Treisprezece localități din R. Moldova, REVITALIZATE cu sprijinul Guvernului Poloniei moldpent.com

Treisprezece localități din R. Moldova, printre care zece municipii și trei orașe, inclusiv Cahul și Cimișlia, vor beneficia de finanțare din partera Poloniei pentru crearea unui sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană eficientă și reînnoirea orașelor, în cadrul proiectului „Revitalizarea municipiilor din Republica Moldova”.

Proiectul este derulat în trei etape. Inițial, în cadrul primei etape, au fost create grupuri de lucru din care fac parte reprezentanți ai municipiilor, ai agențiilor de dezvoltare regională și ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, aleșii locali și ceilalți specialiști au fost instruiți și au realizat și un schimb de experiență și bune practici în domeniul revitalizării urbane.

În etapa a treia, autoritățile publice locale vor elabora concepte de proiecte ce vor participa la un concurs și vor obține finanțare de la Guvernul Poloniei.

La nivel național și regional se va oferi asistență tehnică și consiliere din perspectiva politicilor publice pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor, precum și implementarea acestora, iar la nivel local - prin consiliere și instruiri/ dezvoltarea capacităților se urmărește elaborarea programelor de revitalizare urbană și implementarea proiectelor.

Participanții la proiect vor beneficia, pe lângă instruiri, vizite de studiu în Polonia și de consiliere din partea experților polonezi pentru a elabora și implementa proiecte locale de revitalizare urbană.

Proiectului este implementat prin Ministerul Dezvoltării Economice al Poloniei în colaborare cu Centrul de informare pentru autoritățile locale (CIAL - Solidarity Fund PL în Republica Moldova) si Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în partenierat cu Agențiile de Dezvoltare Regională din R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md