20:35:14 16.05.2021
 
Stiri

Trei companii de construcții dau alarma: „Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR”

Actualitate 20.04.2021 16:58 Vizualizări1117 Autor: Ziarul National
Trei companii de construcții dau alarma: „Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR”


Reprezentanții companiilor de construcții „Lagmar-Impex”, „Global Construcții” și „Memphis-Construct” infirmă declarațiile făcute astăzi de către administrația unei grădinițe private din sectorul Râșcani (str. A. Doga 13/6), potrivit cărora în prejma instituției ar fi ridicate unele blocuri cu încălcarea normelor în construcție. Firmele de construcție susțin că au toate actele în regulă și că unele partide politice ar vrea să-și facă PR.

Potrivit juristului companiilor, Alexandru Levinschi, blocurile de locuit urmează a fi ridicate „cu respectarea tuturor normelor”.

„Proiectul nu atentează și nu periclitează activitatea instituției de învățământ. S-a invocat criteriul de zgomot în rezultatul lucrărilor. Situația se întâlnește la toate șantierele de construcție. Această incomoditate are un caracter temporar”, a declarat Levinschi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, acesta afirmă că toate lucrările de construcție au demarat în urma obținerii tuturor actelor permisive.

„A fost obținut certificatul de urbanism pentru proiectare. Apoi a fost elaborat proiectul conform regimurilor tehnice, juridice, economice incluse în certificat. Proiectul a fost verificat, avizat, coordonat cu organele de resort, după elaborare a fost obținută autorizația de construcție”, a mai spus Alexandru Levinschi.

Sursa citată a mai menționat că obiectivul aflat în construcție este într-un cartier rezidențial, iar pentru perimetrul respectiv a fost aprobat Planul urbanistic zonal în 2014.

În context, arhitectul Alexandru Sava a spus că la momentul proiectării obiectivului niciun imobil din preajmă nu avea statut de grădiniță.

La rândul său, Doina Calaraș, reprezentant „Memphis-Construct”, companie cu capital străin, susține că au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții grădiniței, dar nu a fost găsit un compromis. Aceasta a lansat și un apel la adresa forțelor politice. „Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR și îi rugăm să se abțină și să lase fiecare să se ocupe cu domeniul său. Rugăm organele specializate să se ocupe de acest caz”, a conchis Doina Calaraș.

Reprezentanții celor trei companii au subliniat că toate actele au fost examinate foarte atent de către organele de resort și nu au fost atestate nereguli. Aceștia mai afirmă că Primăria capitalei nu ar fi admis această construcție, dacă exista măcar un semn de întrebare vizavi de siguranța și securitatea în zonă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md