07:14:01 17.08.2018
 
Stiri

Transportul auto și aerian dintre R. Moldova și Ucraina a fost LIBERALIZAT. Ce beneficii aduce cetățenilor moldoveni

Economie 13.04.2018 13:45 Vizualizări892 Autor: Ziarul National
Transportul auto și aerian dintre R. Moldova și Ucraina a fost LIBERALIZAT. Ce beneficii aduce cetățenilor moldoveni

Autoritățile R. Moldova și ale Ucrainei au semnat două documente în vederea liberalizării transportului auto și aerian dintre cele două state.

În domeniul transportului auto a fost semnat Protocolul de modificare a Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Ucrainei din 20 martie 1993. Modificările au fost necesare în contextul în care volumul de import și export de mărfuri dintre R. Moldova și Ucraina este în continuă creștere, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău.

Astfel, în urma semnării documentului menționat, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit pentru autovehiculele care corespund normelor EURO III şi mai sus va fi efectuat într-un regim liberalizat și anume fără deținerea autorizațiilor corespunzătoare pentru efectuarea transportului internațional. De asemenea, va fi favorizată dezvoltarea transportului internaţional de mărfuri și extinderea pieţei de afaceri pentru transportatorii auto autohtoni.

Acordul privind serviciile aeriene urmează să reglementeze serviciile de transport de persoane şi mărfuri dintre cele două state cu mijloace de transport aviatic. Documentul substituie Acordul dintre R. Moldova și Ucraina cu privire la serviciile aeriene din 20 martie 1993.

Noile prevederi vor crea condiții pentru dezvoltarea transportului aerian conform standardelor internaționale, vor facilita activitatea operatorilor aerieni, creând premise pentru creșterea numărului de companii aeriene care vor opera zboruri între cele două țări. În acest context, sporirea nivelului de competiție pe piața serviciilor aeriene va genera o calitate mai bună a serviciilor prestate și va contribui la reducerea prețurilor la biletele de avion.

De menționat că ieri, la Kiev, a fost semnat Memorandumul de cooperare dintre Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Energeticii și Industriei Cărbunelui privind acțiunile comune pentru asigurarea proceselor de integrare europeană, în vederea funcționării sincrone a sistemelor energetice ale celor două state cu sistemul Uniunii Transportatorilor Energetici Europeni (ENTSO-E).

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md