15:49:48 18.05.2022
Stiri

Tirajul unui ziar local a fost SECHESTRAT de polițiști. Premierul Filip a cerut declanșarea unei anchete interne și sancționarea celor care se fac vinovați

Social 10.05.2018 21:25 Vizualizări1762 Autor: Ziarul National
Tirajul unui ziar local a fost SECHESTRAT de polițiști. Premierul Filip a cerut declanșarea unei anchete interne și sancționarea celor care se fac vinovați anticoruptie.md


Tirajul ziarului regional „Cuvântul” din Rezina, care a fost tipărit astăzi, iar mâine urma să ajungă la cei 3 800 de abonați, a fost sechestrat de către Poliția din Rezina. Mașina angajatului tipografiei, care transporta tirajul, a fost condusă la Poliție, iar ziarele au fost sigilate. Motivul acestei acțiuni a fost faptul că șoferul nu ar fi avut foaie de parcurs.

Mai multe organizații neguvernamentale în domeniul media au calificat acest incident ca „un abuz grav din partea Poliţiei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor acestui săptămânal independent, care au publicat în ultima perioadă mai multe investigaţii despre averile şi interesele personale ale conducerii raionului şi în special ale doamnei Eleonora Graur, preşedinta raionului Rezina”.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass-media.

„Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și cu rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md