15:27:18 18.05.2024
Stiri

Foto // Târg de Paște, în centrul capitalei

Social 09.04.2015 12:45 Vizualizări2721 Autor: Galina Munteanu
Foto // Târg de Paște, în centrul capitalei


Forfotă mare astăzi în centrul capitalei unde a fost deschis iarmarocul de Paște. Mai mulți agenți economici și-au expus pe tarabe produsele tradiționale și își așteaptă cumpărătorii.

„E prima zi și nu prea avem cumpărători. Vin mulți, se uită și pleacă. De obicei, cele mai bune vânzări le avem în ultimele două zile până la Sărbătoarea Învierii”, ne-a spus una dintre vânzătoare.

În cadrul târgului, chişinăuenii și oaspeții capitalei au posibilitatea să procure pască, cozonaci, ouă și alte produse de patiserie, specifice Sărbătorilor Pascale. Prețurile sunt pentru buzunarul tuturor, ne spun vânzătorii.

„Prețul nu e mare, salariul și pensiile noastre sunt mici. Dacă aș avea vreo zece mii de lei pe lună, sărbătoream altfel, dar așa... ne descurcăm cum putem”, ne spune doamna Ana, în timp ce-și alegea un cozonac.

Pentru o pască trebuie să scoatem din buzunar, în medie, 30 de lei. Depinde de mărimea acesteia. Un cozonac poate fi cumpărat cu zece lei, iar unul mai mare - cu peste o sută de lei. Iepurașul de Paște din aluat de cozonac costă 25 de lei, iar pentru un miel din aluat de cozonac va trebui să plătim în medie 40 de lei. Un chec costă între 40 și 90 de lei.

Iarmarocul de Paște va fi deschis începând de astăzi și până sâmbătă, 11 aprilie, pe strada A. Puşkin, în Parcul Catedralei.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, și scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din capitală a fost „schimbat la față”. Acesta a fost decorat cu ouă uriase, lumânări, îngeri și iepurași.

Instalaţiile de iluminat vor rămâne aprinse până la sfârşitul Sărbătorilor Pascale. De Paşte, dar şi de Paştele Blajinilor, va funcţiona iluminatul de sărbătoare şi de pe alte străzi ale oraşului.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md