22:29:30 14.08.2018
 
Stiri

SUTE de mii de lei, ÎNTOARSE cumpărătorilor din R. Moldova, de la începutul anului: Produsele achiziționate erau cu probleme

Economie 22.04.2018 13:00 Vizualizări964 Autor: Ziarul National
SUTE de mii de lei, ÎNTOARSE cumpărătorilor din R. Moldova, de la începutul anului: Produsele achiziționate erau cu probleme

Peste 400 de consumatori din R. Moldova și-au primit banii înapoi de la începutul anului, după ce produsele achiziționate de aceștia s-au dovedit a fi defecte.

Potrivit datelor Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), cumpărătorii au primit despăgubiri în valoare de peste 274 de mii de lei pentru primele trei luni ale anului curent, cu 43,979 de lei mai mult mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.

De cele mai multe ori, petițiile înregistrate de cetățeni sunt soluționate pe cale amiabilă, consumatorii primind contravaloarea pentru produsele procurate.

Cele mai multe reclamații au vizat mașinile de spălat, cuptoarele electrice, televizoarele, telefoanele mobile, mobilier, încălțăminte, vestimentație, dar și diferite servicii.

Cea mai mare sumă restituită pentru produsele neconforme a fost pentru telefoanele mobile - 54 de mii de lei, urmând obiectele de uz casnic electrice - 47 de mii de lei.

Totodată, 16 mii de lei au fost întoarse după ce consumatorii au beneficiat de servicii proaste de reparație a automobilelor, iar 12 mii de lei - pentru servicii turistice neconforme.

Cea mai mare sumă restituită unui cumpărător a fost de 47 de mii de lei, după ce o femeie a procurat o cadă de baie cu jeturi de hidromasaj care s-a defectat la jumătate de an de exploatare.

Printre cele mai mici sume de bani restituite consumatorilor sunt 50 de lei oferită de un taximetrist ca despăgubire, pentru că acesta nu a eliberat rest consumatorului din valoarea bancnotei primite și 100 de lei - pentru procurarea unei jucării-pistol pentru copii.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md