00:11:51 21.08.2018
 
Stiri

Sute de instituții de învățământ vor fi dotate cu laboratoare școlare și echipament IT. R. Moldova va beneficia de 10 milioane de dolari pentru a continua reforma în educație

Social 13.04.2018 11:40 Vizualizări721 Autor: Ziarul National
Sute de instituții de învățământ vor fi dotate cu laboratoare școlare și echipament IT. R. Moldova va beneficia de 10 milioane de dolari pentru a continua reforma în educație

Banca Mondială, prin intermediul Asociaţiei Internaționale de Dezvoltare, va aloca 10 milioane de dolari R. Moldova pentru continuarea proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege privind ratificarea Acordului de finanţare dintre R. Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău, la 12 martie 2018.

Potrivit acordului, banii aceștia vor fi folosiți pentru continuarea reformelor în domeniul educației, îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei învăţământului primar şi secundar general.

Astfel, mijloacele vor fi utilizate pentru modernizarea infrastructurii şcolare - dotarea a 160 de instituţii de învăţământ cu laboratoare şcolare şi echipament IT, precum și dotarea a 100 de școli cu materiale şi echipament necesar pentru instruirea elevilor cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale.

Totodată, vor fi evaluate și ajustate programele de formare, inclusiv privind sensibilizarea de gen și educația incluzivă, va fi îmbunătățită pregătirea cadrelor didactice de sprijin care lucrează cu elevii cu cerințe speciale, vor fi dezvoltate capacitățile autorităților naționale de profil și va fi testat un nou mecanism de finanțare a instituțiilor preșcolare.

Acordul prevede realocarea a 1,7 milioane de dolari pentru renovarea a două școli de circumscripție. Inițial, resursele financiare erau prevăzute pentru implementarea unui nou sistem de salarizare a directorilor de școală și a cadrelor didactice.

Proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – iunie 2020 și este structurat în trei componente: îmbunătățirea calității educației, optimizarea sectorului educațional și consolidarea capacităților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în monitorizarea reformei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Teodor 13.04.2018 11:57

Cit a fost Maia sandu ministru, doar a inchis scolile, dar de asa dotari sau reparatii niciodata n-am auzit.

Mihai 13.04.2018 12:11

Principalul să nu facă repații prin școli iar după asta să le închidă ca pte timpul Maiei Sandu.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md