16:50:09 20.05.2019
 
Stiri

Supraveghere VIDEO INTELIGENTĂ pentru mai multe posturi vamale din R. Moldova

Economie 14.03.2019 11:20 Vizualizări735 Autor: Ziarul National
Supraveghere VIDEO INTELIGENTĂ pentru mai multe posturi vamale din R. Moldova tvrmoldova.md

Mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene vor dispune de sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare. Pentru implementarea acestui proiect vor fi cheltuite peste 4 000 000 de euro.

Potrivit Serviciului Vamal, de aceste dotări vor beneficia posturile Otaci, Criva, Tudora și Vulcănești, iar pe partea ucraineană sunt vizate posturile Moghiliov-Podolsk, Mamaliga, Starokazacie, Vinogradovca și Platonovo. Totodată, modernizării va fi supus și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal.

Sursa citată subliniază că lucrările vor realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de 4,44 de milioane euro, dintre care 3 552 000 euro sunt oferite de UE, în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Managementul Integrat al Frontierei (2014-2020), iar 888 000 de euro constituie cofinanțarea guvernelor R. Moldova și Ucrainei.

Sistemul respectiv va dispune de o serie de funcționalități avansate, inclusiv citirea plăcuțelor de înmatriculare, monitorizarea timpului de perfectare de către fiecare autoritate prezentă în post sau prelucrarea datelor privind masa și dimensiunile autocamioanelor din momentul colectării informației.

Suplimentar, sistemul va permite schimbul online a acestor date între serviciile vamale ale ambelor state.

„Această asistență va veni în completarea altor acțiuni pe care deja le-am demarat în scopul implementării conceptului de „frontiere inteligente”. Este un proiect-pilot mult-așteptat de noi și vom promova aplicarea acestor instrumente pe tot perimetrul vamal”, a declarat directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul întrevederii cu șeful misiunii OIM Moldova, Johan Lönnback.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md