01:39:00 17.01.2019
 
Stiri

SUMA pe care o vor plăti șoferii pentru mașinile transportate de Poliție la parcări speciale. Expert: „Este ILEGAL”

Social 24.05.2018 08:57 Vizualizări1584 Autor: Ziarul National
SUMA pe care o vor plăti șoferii pentru mașinile transportate de Poliție la parcări speciale. Expert: „Este ILEGAL”

Mașinile parcate neregulamentar sau ale căror șoferi au fost prinși băuți la volan urmează a fi evacuate și transportate la o parcare specială contra plată.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern pe 23 mai, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate va fi transportată la o parcare specială în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană care este capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Prevederile documentului se referă și la cazurile în care mașina a fost lăsată în loc interzis sau staționarea acesteia poate genera un pericol pentru interesul public.

Astfel, mașinile urmează a fi transportate la o parcare specială, contra unei plăți de 250 de lei, achitată de șofer. Fiecare oră de parcare va costa de la 15 la 40 de lei, în funcție de tipul autovehiculului și perioada pentru care acesta rămâne parcat.

În document este indicat faptul că serviciile de ridicare, transportare şi depozitare a autovehiculelor vor fi prestate de Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a MAI”, în baza procesului-verbal de constatare a contravenției.

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că „este ilegal ca un anumit serviciu sa fie expres stipulat cine îl va presta” și îi solicită Consiliului Concurenței să intervină.

„Noi deja am avut situații complicate cu Uniunea Europeană datorită întreprinderilor de stat, atunci când ele aveau anumite drepturi exclusive. Dacă Guvernul decide că mașinile trebuie ridicate, e bine. Însă cine le va ridica se decide în baza unui concurs public. Oare e atât de greu de înțeles aceste reguli simple pe care UE încearcă să le bage în căpusorul nostru de vreo 10 ani?”, întreabă Ioniță.

Acest proiect de lege urmează să fie dezbătut în Parlament.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Vadim 24.05.2018 10:12

Mai intai faceti locuri de parcare si apoi umblati cu ridicatul si dusul la parcare. Doamne fereste sa puna mana cineva pe masina mea, il fac farfar si daca mai ales mi-o deterioreaza...

Serafim 24.05.2018 11:45

Dabani de la soferi foarte usor, da de facut parcari slabo!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md