15:11:14 13.07.2020
 
Stiri

Subvențiile pentru agricultorii din R. Moldova, majorate de la 3 până la 5 milioane de lei: Statul încurajează afacerile din pomicultură, viticultură și zootehnie

Economie 25.04.2019 13:21 Vizualizări1074 Autor: Ziarul National
Subvențiile pentru agricultorii din R. Moldova, majorate de la 3 până la 5 milioane de lei: Statul încurajează afacerile din pomicultură, viticultură și zootehnie


Producătorii agricoli din R. Moldova vor primi subvenții mai mari din partea statului, după ce plafonul maxim al sprijinului financiar acordat unui agricultor a fost majorat de la 3 milioane până la 5 milioane de lei pe an, iar pentru grupurile de producători - până la 7,5 milioane de lei.

Noile prevederi referitoare la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural au fost aprobate ieri de Guvern, cu scopul de a crea premise pentru îmbunătățirea infrastructurii de postrecoltare și creșterea posibilităților de accesare a noilor piețe de desfacere.

De asemenea, autoritățile speră că proiectul va contribui la consolidarea grupurilor de producători, la motivarea creării grupurilor noi, la stimularea exporturilor, precum și la creşterea calităţii produselor.

Astfel, statul îi va sprijini financiar pe cei care vor dezvolta afaceri în sectorul pomicol și viticol, oferind astfel mai multe oportunități pentru tinerii antreprenori de a investi în afaceri în localitățile rurale.

Sunt încurajate și investițiile în dezvoltarea sectorului zootehnic pentru creșterea cantitativă, dar și calitativă a volumului de lapte produs în Republica Moldova, precum și pentru obținerea dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne, ouă de pasăre, dar și produse avicole.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Alexei 25.04.2019 14:15

Iată ce înseamnă grija față de oameni și țară, asta vor oamenii de la politicieni, fapte nu vorbe !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md