19:38:22 26.07.2021
 
Stiri

Subalternul primarului a recunoscut TOTUL: 410 mii de lei mită de la un agent economic

Actualitate 22.06.2021 18:12 Vizualizări1895 Autor: Ziarul National
Subalternul primarului a recunoscut TOTUL: 410 mii de lei mită de la un agent economic


Primarul satului Măcăreşti din raionul Ungheni a ajuns pe banca acuzaților, fiind acuzat de corupere pasivă de către procurori.

Primarul de Măcărești împreună cu responsabilul tehnic al lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei au fost reținuți la finele lunii martie curent.

Procuratura Anticorupție susține că învinuiții ar fi extorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii de lei pentru a-i semna procesele-verbale de execuție și recepție finală a lucrărilor.

Responsabilul tehnic și-a recunoscut vina, materialele în privința acestuia fiind deja expediate de procurori în judecată, magistrații urmând în curând să se pronunțe pe acest caz.

Amintim că Primăria Măcărești a beneficiat de finanțare din Fondul Ecologic Național pentru construcția apeductului. În urma unei licitații, în calitate de câștigător a fost desemnat un operator economic, fiind încheiat un contract de antrepriză între acesta și primărie. Ulterior, Primăria Măcărești a desemnat un responsabil tehnic al lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă.

Oamenii legii au stabilit că darea în exploatare a apeductului era tergiversată de mai multe luni intenționat, fiind create un șir de impedimente agentului economic. În final, primarul, împreună cu responsabilul tehnic l-ar fi condiționat pe antreprenor să le dea drept mită un automobil de model „Dacia Duster” sau echivalentul în bani în sumă de 410 000 de lei, ca să organizeze semnarea proceselor-verbale de recepție finală a lucrărilor.

Transmiterea unei tranșe în sumă de 110 000 de lei către responsabilul tehnic a fost efectuată sub controlul ofițerilor anticorupție. Acesta a continuat să pretindă și suma restantă de 300 000 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md