18:53:58 19.04.2018
Stiri

STUDIU // Stresul AFECTEAZĂ de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților

Știri 15.04.2018 12:01 Vizualizări694 Autor: Ziarul National
STUDIU // Stresul AFECTEAZĂ de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților sursa: tabu.ro

Femeile sunt de două ori mai susceptibile de a dezvolta o complicație cardiacă fatală din cauza stresului emoțional decât bărbații.

Cercetătorii de la Universitatea Emory au descoperit că simplul vorbit în public poate provoca ischemie miocardică, o afecțiune care apare atunci când muşchiul inimii nu primeşte suficient sânge. Această afecţiune apare atunci când o arteră a inimii este îngustată sau complet blocată de depunerile de plăci ateromatoase, depuneri care împiedică sângele bogat în oxigen să irige vasele coronariene. Această boală poate apărea la pacientele care au suferit deja un atac de cord.

Un studiu anterior nu a arătat clar în ce măsură stresul mental poate provoca un infarct. Dar o nouă cercetare, publicată de American Heart Association, oferă dovezi mai clare ca oricând că stresul mental afectează de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților.

Pentru studiu, cercetătorii, coordonați de dr. Vaccarino, au colectat date de la 150 de femei și 156 de bărbați sub 61 de ani care au fost spitalizați pentru atacuri de cord și 112 de bărbați și femei care nu au suferit atacuri de cord.

Printre supraviețuitorii atacului de cord, severitatea clinică a fost mai mică la femei. Ei au măsurat cât de bine funcționau vasele de sânge ale participanților în repaus și la 30 de minute după stresul mental cauzat de o sarcină, cum ar fi vorbitul în public. Li s-a cerut participanților să-și imagineze o situație stresantă din viața reală în care o rudă apropiată era supusă unor rele tratamente.

Oamenii de știință au descoperit astfel că pacienții care suferiseră deja un atac de cord prezentau de două ori mai mult riscurile unei ischemii miocardice indusă de stres mental.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că stresul mental a fost asociat cu o disfuncție micro-vasculară, o durere toracică ce apare atunci când mușchiul inimii nu are suficient sânge și vasoconstricție periferică, îngustarea vaselor de sânge, în rândul femeilor, dar nu și al bărbaților.

Sursa: tabu.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

13.04.2018 09:47 Nicolae Negru Păzea, Putin se gândește la noi!

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md