14:54:50 04.06.2023
Stiri

Spicherul Igor Grosu i-a vorbit omologului său din Letonia despre încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din R. Moldova

Actualitate 22.03.2023 15:17 Vizualizări718 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu i-a vorbit omologului său din Letonia despre încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din R. Moldova


Situația internă din Republica Moldova, în special criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina, s-a numărat printre subiectele abordate astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Spicherul Igor Grosu s-a referit la încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din R. Moldova, remarcând, totodată, că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Igor Grosu a menționat la întâlnirea cu omologul leton că anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova.

„Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe”, a spus șeful Legislativului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit ca Republica Moldova să primească suport în a prelua bunele practici letone în domenii precum votul prin corespondență, reforma teritorial-administrativă, aproximarea legislației la Uniunea Europeană.

Edvards Smiltēns a dat asigurări, la rândul său, că Letonia va continua să susțină parcursul nostru european, menționând că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md