12:07:13 24.04.2019
 
Stiri

Specialiști din R. Moldova au mers în România să învețe cum să implementeze cu succes proiecte de aprovizionare cu apă și management al deșeurilor solide

Economie 14.08.2018 12:19 Vizualizări691 Autor: Ziarul National
Specialiști din R. Moldova au mers în România să învețe cum să implementeze cu succes proiecte de aprovizionare cu apă și management al deșeurilor solide

Un grup de specialiști, membri ai Comisiilor Regionale Sectoriale în domeniile de aprovizionare cu apă și canalizare și management al deșeurilor solide au efectuat, în perioada 6-10 august curent, o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, unde au mers la obiective importante, realizate cu succes în dreapta Prutului.

La Iași, delegația din nordul Republicii Moldova a studiat experiența operatorului de alimentare cu apă, canalizare și epurare S.C. „ApaVital” și a vizitat stația de tratare Chirița, stația de epurare a apelor uzate din Dancu și operatorul de salubritate S.C. „Salubris” S.A., care activează în cadrul Centrului municipal de colectare a deșeurilor Iași.

Ulterior, în municipiul Piatra Neamț, delegația din nordul R. Moldova a fost primită de Vasile Asandei, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est. În cadrul întrevederii, directorul ADR Nord-Est s-a referit la un șir de aspecte privind programele și proiectele cu finanțare europeană din Regiunea Nord-Est a României. Aici, specialiștii din R. Moldova s-au mai documentat despre activitatea stației de epurare a apelor uzate din municipiul Roman, județul Neamț, depozitului județean de deșeuri nepericuloase Girov, precum și a operatorului de servicii ecologice Brantner Servicii Ecologice S.A. din Piatra Neamț.

Vizita delegației din R. Moldova a continuat în județul Suceava. În orașul Gura Humorului, aceasta a vizitat stația de epurare a apelor uzate și a fost informată despre proiectele de dezvoltare regională realizate.

În ultima zi a vizitei de studiu, 10 august, membrii delegației moldovene au avut posibilitatea să se documenteze despre proiectele de succes realizate în județul Botoșani. Delegația din nordul Republicii Moldova a vizitat stația de tratare a apei pentru proiectul derulat de SC „Nova Apa Serv” S.A., amplasată în satul Cămătărăști-Deal, precum și Centrul de management integrat al deșeurilor din comuna Stăuceni.

Vizita de studiu în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României a fost organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu ADR Nord-Est din România. Activitatea este prevăzută în Planul de activități pentru anul 2018 al CRS în domeniile AAC și MDS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md