12:40:33 12.07.2020
 
Stiri

Spațiile publice din centrele a două municipii din R. Moldova, MODERNIZATE cu bani de la UE: Cetățenii sunt îndemnați să spună cum vor să arate Cahulul și Ungheniul

Actualitate 04.06.2020 15:20 Vizualizări659 Autor: Ziarul National
Spațiile publice din centrele a două municipii din R. Moldova, MODERNIZATE cu bani de la UE: Cetățenii sunt îndemnați să spună cum vor să arate Cahulul și Ungheniul


Străzile și spațiile publice din centrele municipiilor Cahul și Ungheni vor fi renovate cu bani de la Uniunea Europeană, iar locuitorii de aici sunt îndemnați să se implice și să spună cum ar vrea să arate aceste locații.

Recomandările populației vor fi luate în considerare în procesul de modernizare a centrelor municipiilor Cahul și Ungheni, activitate care va fi demarată în acest an cu asistența financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF Moldova.

„Prin această inițiativă încurajăm oamenii din Cahul și Ungheni să fie activi și să își exprime public ideile de dezvoltare a comunității lor. Este un element-cheie în abordarea Uniunii Europene de susținere a regiunilor-cheie. Sperăm că acest gen de activități va aduce schimbarea dorită în comunități, acestea dezvoltându-se datorită ideilor și implicării oamenilor“, spune Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Locuitorii municipiilor Cahul şi Ungheni, precum şi oamenii din alte regiuni sunt invitați să voteze, în perioada 4 – 15 iunie curent, ideile de renovare a centrelor localităților accesând eu4cahul.md pentru Cahul şi eu4ungheni.md pentru Ungheni.

La vot sunt scoase câte 10 idei pentru fiecare localitate, care au obţinut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european”.
Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maximum trei idei din 10, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiați.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md